Quantcast

Nové DVB-S PC karty TechniSat SkyStar 1 CI

| Tisk

logoTechniSat, výrobce populárních počítačových DVB-S karet, uvádí na trh nové PC karty SkyStar. Nový model získal označení SkyStar 1 CI. Samotný název naznačuje, kde všude získá nový model uplatnění. Vedle možnosti příjmu nekódovaných digitálních satelitních programů ( FTA) je výrobek plně připraven i pro příjem placené televize díky vestavěnému rozhraní Common Interface, do kterého můžeme vložit libovolný modul (CAM).

Karta SkyStar 1 CI je v provedení PCI, v počítači tedy potřebujeme jeden volný slot PCI. Karta se v operačních systémech Windows detekuje automaticky. Poté je nutné nainstalovat nezbytný driver a obslušný software pro ovládání televizních a rozhlasových programů, případně můžeme využít některý z bezplatných programů volně dostupných na internetu. Programy - ať už televizní a rozhlasové - můžeme volit i pomocí dálkového ovladače s infra čidlem, které se připojuje do PC přes USB rozhraní.

NAHRÁVÁNÍ
Nahrávání televizních i rozhlasových programů probíhá v reálném čase. Na hard disk se ukládá záznam ve stejné kvalitě (či nekvalitě), ve kterém byl vysílán. Volně dostupným softwarem na internetu pak můžeme zaznamenané pořady upravit a připravit např. na vypálení na CD/DVD. Při nahrávání programu můžeme sledovat jinou stanici na stejném transpondéru.

ZÁVĚR
Nabídka počítačových DVB-S karet se v krátkém čase rozšíří o model SkyStar 1 CI s dálkovým ovládáním a s integrovaným rozhraním, do kterého můžeme vložit libovolný modul pro příjem kódovaných programů. Pro příjem českých či slovenských kódovaných programů je nutný modul Cryptoworks a patřičná přístupová karta. Karta SkyStar 1 CI oproti současným kartám SkyStar 1 podporuje softwarové dekódování. Výhodou karty je její příznivá cena, která by se měla pohybovat kolem 4000,-Kč. Za tuto cenu získá uživatel zajímavý digitální satelitní PVR příjímač s CI slotem. Nevýhodou může být absence AV výstupu pro TV. K příjmu satelitních programů je nutná i satelitní anténa a konvertor. Vzhledem k tomu, že karta podporuje v originálním sw i normu DiSEqC 1.2 USALS, je velkým plusem možnost použít i natáčecí zařízení na více družic. Karta by měla být v prodeji v ČR koncem srpna 2004.


Vybrané parametry karet SkyStar 1 CI:
* podpora protokolu DVB
* rozhraní Common Interface (CI) pro jeden Conditional Access Module (CAM)
* dálkové ovládání (připojitelné přes USB)
* příjem digitálních satelitních TV a rozhlasových programů
* nahrávání digitálního videa (DVR) v reálném čase
* time-shifting
* elektronic program guide (EPG)


* multikanálový náhled (pouze pro FTA programy)
* automatické skenování kanálů, transpondérů, satelitů
* možnost nahrávání a sledování jiného programu na stejném transpondéru
* softwarové dekódování MPEG-II
* teletext
* DiSEqC 1.2, USALS

Využito informací zasílaných firmou TechniSat

redakce





Reklama




Vybrané články