Quantcast

Nový sw TechniSat pro karty SkyStar2 a AirStar2

| Tisk

logoNěmecká firma TechniSat uvolnila nový driver a obslužný software pro oblíbené počítačové karty SkyStar2 PCI/USB, AirStar2 PCI/USB a CableStar PCI/USB. Nový software je ve verzi 4.3.0 a zájemce jej najde na stránkách www.skystar.tv .

Uvedené karty umožňují příjem digitální televize v PC s možností propojení na obrazovku TV přes grafickou kartu PC. Nejrozšířenější karta SkyStar2 v provedení PCI/USB umožňuje příjem digitální satelitní televize, karta AirStar2 v provedení PCI/USB příjem pozemní digitální televize (DVB-T). Karta CableStar PCI/USB je určena pro kabelový digitální příjem. Všechny tyto karty umožňují příjem i nahrávání pořadů na HDD PC. U karty SkyStar2 je výhodou i možnost příjmu televize HDTV. (Televizní příjem programů v nejvyšším rozlišení).

Nový společný software pro zmíněné karty přináší tyto novinky:
- vylepšena funkčnost timeshift
- přidána podpora HDTV
- přidán základní IP streaming, který umožňuje streamovat současný televizní kanál přes LAN
- přidán nový program Timeline EPG, který zobrazuje informace o vysílání televizních stanic
- nová konfigurace pro satelitní data
- nová verze DVBViewer Technisat Edition
- upraven design a logo software
- upraven driver, který umí identifikovat karty Technisat DVB-PC TV Star PCI nebo USB
- modifikována instalační rutina
- upraveny a rozšířeny manuály



Kompletní balík programů pro karty včetně DVBVieweru má velikost okolo 25 MB a zájemce jej najde zatím pouze na stránkách www.technisat.com . Na dalších stránkách TechniSat bude sw zveřejněn v nejbližší době.
Instalace - firma TechniSat doporučuje, aby uživatel před instalací driveru a obslužného software provedl nejdříve odinstalování předchozích verzí driveru a obslužného programu. Vyhne se tak možným problémům s funkčností nového software.

Co je důležité: z důvodu licenčních práv neobsahuje balík software na internetu kodek pro HDTV (zatím). Znamená to, že uživatelé nové verze software 4.3.0 nemohou přijímat programy v HDTV. Kodek pro HDTV bude pouze na CD, přikládaných k nové sérii karet v nejbližší době. TechniSat v současnosti jedná o možnosti zveřejnění uvolněného HDTV kodeku i na internetových stránkách TechniSat.

Pro zájemce o HDTV bude určitě zajímavá informace, že na stránkách www.dvbviewer.com je možné za 15 EURO získat plně funkční program DVB Viewer v nové verzi, který programy HDTV plně podporuje už nyní i u karet SkyStar2 již zakoupených.

Pro uživatele karet SkyStar2 určitě nebude novinkou možnost získání dalších informací o různých sw pro karty na serveru www.skystar2.info - v českém jazyce. Na tomto serveru získá zájemce informace i o dalším zajímavém využití karet SkyStar2.

redakce





Reklama




Vybrané články