Quantcast

TV Global změní název

| Tisk

Volejte řediteli - Nový název TV Global v nejbližších dnechV pravidelném sobotním one-man-show TV Nova 'Volejte řediteli' opět potvrdil generální ředitel této televize pan Vl.Železný informaci, která proběhla v minulých týdnech tiskem: Televize Global bude přejmenována. Současný název totiž neodpovídá regionálnímu zaměření stanice. Nový název bude představen veřejnosti již za 2-3 týdny.

Zde již můžeme uvést, že společnost CET21 si 16.srpna 2001 nechala u slovenského průmyslového vlastnictví zaregistrovat ochranné známky na názvy Nova, TV Nova, Nova TV, Nova Slovakia, Nova Slovensko a Nova SK. Jedna z nich by mohla nést název televizní sítě Global, do které v polovině září vstoupila Česká produkční invest, dceřiná společnost České produkční 2000, servisní organizace TV Nova.



Volejte řediteli - logo TV GlobalTV Global, která zahájila vysílání 25.března 2000, je spojením slovenských lokálních televizí, které se rozhodli pro společné vysílání 24 hodinového programu. Důležitou součástí vysílání jsou lokální vstupy. Na podobném principu funguje v České republice TV Prima.

TV Global vysílá na Slovensku prostřednictvím kabelových rozvodů, několika terestrických vysílačů a prostřednictvím satelitu Intelsat 707, pozice 1°W, kmitočet 11,540 GHz, polarizace vertikální, SR 26000, FEC 3/4. Satelitní signál je proti neautorizovanému příjmu chráněn systémem Conax. Satelitní signál není možné přijímat individuálně, je však možné, že se situace v budoucnu změní. Například už proto, že česká TV Nova má zájem na satelitu prostřednictvím společnosti TeleNor Slovakia a vysílat tak několik TV programů Nova (Nova2, Nova3,...), které budou šířeny jako pay-tv právě na satelitu Intelsat 707. Je tedy možné, že dekódovací karty pak 'otevřou' i slovenskou Novu - TV Global...

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články