Quantcast

MTV Unlimited - jak zaktivovat balík hudebních programů

| Tisk

logoNěmecká firma TechniSat ve spolupráci s provozovatelem hudební sítě MTV Networks uvedla v září loňského roku na trh novou placenou službu - MTV Unlimited. Služba je určena pro všechny zájemce o příjem často žádaných hudebních stanic MTV Base, MTV Hits, MTV Music, MTV2, VH1 a VH1 Classic.

MTV Unlimited funguje na bázi pre-paid. Zájemce si sám určí, na jak dlouho si programy předplatí - v nabídce jsou možnosti subskripce na 1, 3, 6 nebo 12 měsíců. V ČR je možné zakoupit 12ti měsíční předplatné na MTV unlimited kolem 1500 Kč.

Zájemce o tyto programy musí být vybaven digitálním satelitním přijímačem s integrovaným dekodérem Conax, nebo set top boxem se slotem (sloty) standardu Common Interface, do kterého vloží modul (dekodér) Conax. Jako dekódovací karta se používá karta TechniRadio, která byla zpočátku určena jen pro příjem 17 audio kanálů firmy TechniSat ze satelitu Astra 19,2°E. Přístupovou kartu TechniRadio lze pořídit u vybraných prodejců se satelitní a anténní technikou.

Je potěšitelné, že už i někteří prodejci v ČR rozšířili svůj sortiment o tzv. tickety na MTV. O co se jedná? Jde o tzv. dobíjecí kupony, které rozšíří kartu TechniRadio o příjem programů MTV a VH1.

Ticket MTV UnlimitedJak to celé funguje
Pořídíte si ticket MTV Unlimited. Na zadní straně ticketu je pod stírací vrstvou číselný kód, který zadáte na stránce www.technisat.de pod odkazem "Freischaltung". Ve formuláři dále uvedete sériové číslo dekódovací karty TechniRadio na kterou chcete programy MTV/VH1 zaktivovat ve tvaru, který je uveden na zadní straně karty TechniRadio. Nakonec vyberete typ předplatného MTV Unlimited a období podle typu ticketu, který jste zakoupili. Před odesláním požadavku doporučuji údaje zkontrolovat.

Nyní nezbývá již nic jiného, než satelitní digitální receiver nasměrovat parabolu na satelit Astra 19,2°E a naladit na kmitočtu 12,670 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6 rozhlasovou stanici Star*Sat Hit-Express a vyčkat několik málo minut. Na kartu přijde oprávnění pro přístup k programům MTV a VH1. Pak už stačí jen naladit některý program z balíku MTV Unlimited - MTV Base, MTV Hits, MTV2, VH1 či VH1 Classic na satelitu Astra 19,2°E, na kmitočtu 11,739 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, příp. MTV Music na freq. 11,973 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4.

Jaké programy jsou v nabídce?

MTV 2
Filosofií stanice je být daleko radikálnější než se u hudební stanice očekává. MTV2 ukazuje umělce, mimořádné videoklipy, extrémní hudbu, populární show, necenzorovaná interview a další. MTV2 přenáší koncerty ale také show jako Jackass, Dirty Sanchez či Osbournes. MTV2 je domovem intepretů od Marilyn Manson, Bush, Korn, Muse, Pearl Jam, Linkin Park, Metallica až po Red Hot Chili Peppers a mnoho dalších.

MTV hits!
Stanice přináší non-stop aktuální hity z celé Evropy.

MTV base
MTV Base je stanice, která přináší videoklipy z oblasti Hip Hopu, R&B a Soulu. V programu stanice se objevují i dokumentární pořady, interview a portréty interpretů. Na MTV base přepnou všichni, kteří mají rádi klipy od Jennifer Lopez, P. Diddy, Eminem, Nelly, Snoop Dogg, Missy Elliot a dalších.

VH1 Classic
Pro náročnější posluchače jsou v nabídce MTV Networks také dva programy VH1. VH1 Classic vysílá klipy od 60.let minulého století až po dnešek. Přes den zde najdeme umělce jako je Withney Houston, Phil Collins, Elton John, George Michael, Mariah Carey, The Corrs a Simply Red. O půlnoci VH1 Classic přitvrdí blokem VH1 Classic Rock, který přinese klipy od The Doors, Oasis, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Santana, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Uz, AC/DC a mnoha dalších.



VH1 Europe
VH1 Europe je hudební program pro dospělé. Nabízí největší hity posledních let. Přes den se vysílají non-stop hity a večer pak hudební magazíny určené pro různé cílové skupny včetně legendárních koncertů Unplugged a další.

MTV Music
Prémiový hudební kanál bez mluveného slova a reklam. Jeden videoklip za druhým. Program je v rámci promo akce vysílán v rámci balíku MTV Unlimited bezplatně. V nejbližší době akce skončí a program bude přístupný jen diváků, kteří si jej doobjednají.

Ve kterých modulech karta TechniRadio s předplatným MTV Unlimited funguje? Na tuto otázku je poměrně těžké odpovědět. Vše závisí zřejmě na použitém modulu a verzi firmware. Aktivace s příjmem byla úspěšně otestována na modulu Conax 4.0e. Problém by neměl být ani v dalších modulech (dekodérech) s certifikovaným systémem Conax - např. AlphaCrypt či modulu TechniCAM CX (Conax). Na jiných "universálních" modulech nemusí být příjem možný. U přístrojů s dekodérem by měla být situace podobná. Přijímače s licencovaným dekodérem Conax (např v ČR dnes běžný TechniSat Digit MF4-S CC) by měly pracovat s kartou TechniRadio aktivovanou i na MTV unlimited bez sebemenších problémů.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články