Quantcast

Rumunská Digi TV potvrdila vstup na český trh. Již od září!

| Tisk

logoRumunská digitální satelitní pay-tv platforma Digi TV, kterou vlastní Romania Cable Systems & Romania Data Systems (RCS&RDS), největší kabelový operátor v Rumunsku, vstup na český trh. Od září bude služby nabízet všem zájemcům o Digi TV.

Nabídka Digi TV bude poskytována ve formě DTH (Direct to home) a bude zahrnovat až 36 televizních kanálů. Základní programová nabídka bude k dispozici za 260,-Kč a přinese 33 programů včetně ČT1, ČT2, TV Nova a Prima TV a dále kabelových kanálů Discovery Channel, MTV Europe. Kompletní nabídka, tj. včetně tří filmových kanálů HBO, HBO2 a Cinemax bude nabízena za 500,-Kč.

Stejnou službu jako Digi TV nabízí na českém trhu UPC, která si za základní nabídku Rodina účtuje 689,-Kč a za programovou nabídku včetně HBO, HBO2 a Cinemaxu celkem 1188,-Kč. Balík Rodina obsahuje 34 televizních kanálů.

Služba Digi TV byla spuštěna v prosinci roku 2004. Provozovatel koncem loňského roku evidoval 150 tisíc klientů. Nyní má Digi TV přes 340 tisíc zákazníků. V únoru letošního roku Digi TV vstoupila na maďarský trh, kde nyní má 100.000 předplatitelů. Na slovenský trh expandovala v květnu letošního roku.

Pro příjem programové nabídky Digi TV je zapotřebí jeden ze dvou set top boxů značek Humax a Hyndai. Dekódovací karta je spárována s přijímačem - dekodérem systému Nagravision. Příjem paketu mimo tyto set top boxy nebude možný.



Operátor Digi TV vysílá programovou nabídku přes satelit Intelsat 10-02, tj. na pozici 1°W, kde má aktuálně v provozu již 8 transpondérů. Díky umístění dalších satelitů Thor 2 a Thor 3 na blízké pozici 0,8°W je možné zde přijímat i řadu nekódovaných programů ze Skandinávie, Slovenska a Bulharska.

podle CBW.cz

redakce





Reklama




Vybrané články