Quantcast

Do Česka a na Slovensko vstupuje první HDTV kanál - Voom HD

| Tisk

logo V návaznosti na revoluční spuštění televizní stanice VOOM HD na mediálním veletrhu MIPCOM rozšiřuje Rainbow HD Holdings LLC (“Rainbow”), dceřinná společnost Rainbow Media Holdings LLC ("“Rainbow Media"), dostupnost tohoto globálního kanálu do dalších částí světa. Rainbow si vybrala společnost Zonemedia (dříve Zone Vision Networks), aby se starala o distribuci jejího lineárního programu VOOM HD, který vysílá nonstop ve vysokém rozlišení, ve většině zemí Evropy, Afriky, Blízkého Východu a částí Asie.

VOOM HD nabízí mezinárodnímu trhu program plný brilantních pořadů vytvořených ve vysokém rozlišení (HD), které jsou vybírány z patnácti tematických kanálů VOOM HD Networks v USA. Obsah vysílání je tvořen původními pořady ze stanic Equator HD (výjimečná místa a lidé), Gallery HD (fascinující příběhy ze světa umění), Gameplay HD (videohry ve vysokém rozlišení), Rave HD (živá hudba se zvukem 5.1 surround), Rush HD (dobrodružné sporty), Treasure HD (věnovaný vášnivým sběratelům) a Ultra HD (móda a luxusní životní styl).

"Když jsme zvažovali nejlepší distribuční strategii pro VOOM HD, společnost Zonemedia se ukázala jako neobyčejně solidní volba díky vynikajícím výsledkům při distribuci kanálů třetích stran po celém světě," uvedl Glenn Oakley, Senior Vice President of Business Development v Rainbow Media. "Obrovská škála kvalitních pořadů ve vysokém rozlišení, kterou VOOM HD disponuje, je pro mezinárodní trh velmi atraktivní a my věříme, že Zonemedia tohoto zájmu dokáže využít nejlépe."

Tanya Gugenheim, Chief Business Development and New Media Officer ve společnosti Zonemedia, k tomu dodává: "Velmi nás těší, že jsme naši první smlouvu o zastupování v oblasti HDTV uzavřeli právě s Rainbow Media. VOOM HD je synonymem pro jednoznačně nejlepší obsah ve vysokém rozlišení od největšího a nejlepšího producenta HDTV na světě. Vzhledem k prudkému mezinárodnímu růstu HDTV jako takové, věříme, že tento kanál si získá obrovskou popularitu u diváků po celém světě."

Program VOOM HD je od prosince 2006 nabízen také digitálním operátorům v České republice a na Slovensku. Zastoupení VOOM HD převzala česká pobočka společnosti Zonemedia.

Alena Blahovcová, ředitelka Zonemedia Czech k tomu dodává: „Je nám nesmírnou ctí, že právě Zonemedia jakožto jednička na trhu v oblasti zastupovaní a distribuce tématických televizních stanic u nás, je také průkopníkem v oblasti televizního vysílání HDTV. Jako vůbec první přinášíme do České a Slovenské republiky existující plnohodnotný televizní program v pravém, vysokém rozlišení HD.
VOOM HD je naprostou špičkou v oblasti HDTV, nabízí žánrově pestrý program a naprosto neopakovatelný divácký zážitek spojený s obrazem a zvukem v té nejvyšší možné kvalitě.
Budoucnost patří digitalizaci a v segmentu HDTV vidíme velice zajímavý potenciál, který spolu s rozšířováním digitálních technologií a s rostoucí penetrací televizorů „HD ready“ v českých a slovenských domácnostech má velmi slibnou budoucnost
.“

Program VOOM HD byl již 1. listopadu 2006 představen ve Skandinávii, a to prostřednictvím slouvy mezi distribuční společností NonStop Television a Canal Digital. Dnešní oznámení otevírá tomuto kanálu cestu k obchodní expanzi i na další trhy světa.

Kromě zahájení vysílání ve Skandinávii byly již spuštěny tři kanály ze skupiny VOOM v Kanadě, které provozuje společnost High Fidelity TV: Treasure HD, Equator HD a Rush HD. Také stanice SkyHD v Koreji spustila v září každodenní programový blok v hlavním vysílacím čase se značkou VOOM HD.

Od zahájení globální expanze na loňském veletrhu MIPCOM prodala společnost Rainbow Media již více než 1000 hodin pořadů ze svých značek VOOM HD, WE tv, Mag Rack a sportskool vysílacím společnostem po celém světě včetně Číny, Japonska, Thajska, Singapuru, Velké Británie, Skandinávských zemí, Itálie, Řecka, Kypru, Libanonu, Austrálie, Nového Zélandu a Indie.

Základní informace o programu VOOM HD

VOOM HD Networks nabízí největší a nejrozmanitější nabídku pořadů mezi všemi HDTV kanály na světě

VOOM je vedoucím producentem původních pořadů, vyrobených přímo pro standard HD. Má rovněž vedoucí pozici v celém odvětví a disponuje nejrozsáhlejší a nejrozmanitější kolekcí HD kanálů a obsahu.

• Je produkován výhradně v opravdovém HD se zvukem 5.1 Dolby digital surround pro distribuci po kabelu nebo přes satelit. VOOM nabízí divákům nonstop HD zážitek v nejvyšším možném rozlišení HDTV – formátu 1080i.

• Stanice VOOM HD Networks jsou bez reklam a v originálním anglickém znění.

VOOM HD jsou v USA distribuovány v síti Echostar DISH Network (představují zhruba 50 % HD kanálů na této platformě) a nyní spouští vysílání svých HD značek po celé Evropě.

• V reakci na rostoucí poptávku po kvalitních pořadech ve vysokém rozlišení společnost Rainbow Media vytvořila pro VOOM HD Networks různorodé programové kategorie: sport, móda, cestování, dobrodružství, objevování, lidé, hry, životní styl, hudba, umění... to vše v nonstop vysílání prvotřídního HD kanálu.

Kanál VOOM HD v Evropě

• Spuštění vysílání v Evropě 1. listopadu 2006, příjem přes satelit Thor II.

• VOOM HD bude vysílat v originálním anglickém znění, 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, to nejlepší ze svých HD pořadů na jednom HD kanálu, jenž bude distribuován po celé Evropě.

• Do vysílání budou zařazeny následující značky a pořady jako součásti šestihodinového programového bloku, jenž bude třikrát opakován:

o Equator HD – Vydejte se zkoumat ty nejpřekvapivější lidi a místa s inteligentními pořady o cestování, přírodě a kultuře. Seznamte se s obyvateli naší planety prostřednictvím jejich vlastních slov a prohlédněte si výjimečné scenérie, které nepotřebují další komentář.

o Gallery HD – Tento kanál je věnován vizuálnímu umění a procesu umělecké tvorby, což udělá radost širokému spektru milovníků umění. Díky vizuálně dokonalým záběrům a poutavým vyprávěním je Gallery HD prvním a jediným HD kanálem, který přináší to nejaktuálnější o umělcích dneška i zítřka.

o Treasure HD – První kanál věnovaný vášnivým sběratelům. Treasure HD přináší rovněž exkluzivní přímé přenosy významných prodejů z nejznámějších světových aukčních domů.



o Gameplay HD – Sledujte live turnaje ve videohrách a získejte tipy od tvůrců všeho od nejnovějších her až po arkádovou klasiku.

o Ultra HD – Ponořte se do světa módy, krásy a stylu. Ultra HD přináší reportáže z nejžhavějších událostí módního průmyslu a pomůže s výběrem vašeho šatníku. Od nakupování přes kuchyň až po design interiérů – Ultra HD je oddaný stylovému životu.

o Rush HD – Život na hraně. Rush HD vás vezme do víru dobrodružných sportů od BASE jumpingu a jízdy na kajaku až po surfování na velkých vlnách, snowboardingu a další.

o Rave HD –Tento kanál se musí pouštět pořádně nahlas! Rave HD je totiž prvním hudebním kanálem věnovaným nadpozemským koncertním zážitkům v křišťálově čistém rozlišení a se zvukem 5.1 Dolby digital surround.

Václav Mozer
ZoneMedia





Reklama




Vybrané články