Quantcast

RRTV: RTA vysílá na kmitočtech Primy oprávněně

| Tisk

logo Regionální televize sdružené v síti RTA vítají dnešní rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) ve věci svého vysílání na kmitočtech sdílených s TV Prima. RRTV konstatovala, že vstupy regionálních provozovatelů do centrálního programu Primy jsou oprávněné a v souladu s platnými licenčními podmínkami. Rada svým rozhodnutím přispěla k ujasnění současného nepřehledného stavu a upřesnění pravidel koexistence regionálních televizí a televize Prima.

K dalšímu poškozování zájmů diváků by již nemělo docházet, pokud bude TV Prima dodržovat nařízené předběžné opatření a začne strukturovat své programové schéma tak, jak jí ukládá licenční podmínka č. 33.

RTA považuje rovněž za pozitivní, že se Rada začala zabývat také obsahovou stránkou vysílání jednotlivých regionálních provozovatelů. A to i navzdory tomu, že je přesvědčena, že jí ovládané regionální televize šíří své programy dle platných programových specifikací.



O obsahu vysílání je připravena vést s RRTV diskusi, neboť regionální studia RTA vysílají v náběhovém schématu a plánují do programu postupně zařazovat další atraktivní formáty zaměřené na regionální zpravodajství, publicistiku, kulturu, životní styl a sport.

Karolína Hloušková
Regionální Televizní Agentura, a.s.





Reklama




Vybrané články