Quantcast

Výměna karet Viaccess RED od SPI za karty SkyLink

| Tisk

logo Společnost SPI International Television, s.r.o., provozovatel filmových kanálů Filmbox a Nonstop Kino upozorňuje na nutnost výměny dekódovacích karet pracujících v systému Viaccess RED za nový typ karet SkyLink. Nové karty pracují v kódovacím systému CryptoWorks.

Výměna karet Viaccess RED za karty SkyLink bude probíhat v první polovině března. Tedy v době, kdy bude vysílání filmových kanálů Filmbox a Nonstop Kino pokračovat už jen na novém satelitu Astra 1D (23,5°E). Nové karty SkyLink budou určeny jen pro příjem placených programů.

Individuální uživatelé mají poslat svoji kartu Viaccess RED na některou z níže uvedených adres i s adresou, na kterou chtějí doručit kartu, pokud se neshoduje s tou, kterou uvedli na smlouvě. Výměna bude probíhat od 1.3. do 14.3.2007.

Adresa pro zaslání karty Viaccess RED pro uživatele v ČR:

HELP FILM s.r.o.
Nad Ondřejovem 12
140 00 Praha 4

a pro uživatele v SR:



SPI International Television, s.r.o.
Matúškova 10
831 01 Bratislava

"Čím dříve kartu odešlete, samozřejmě po 28.2. (nejlépe doporučeně), tím dříve obdržíte novou kartu SKY LINK, která bude po tomto období výměny karet dekódovat v systému CryptoWorks", říká Lenka Stanslická ze společnosti SPI International Czech Republic s.r.o. Výměna karet ale neřeší výměnu modulu - dekodéru. Ten si bude muset zákazník pořídit sám. Pro příjem z externích modulů vyhoví např. CAM CryptoWorks, easy.tv CAM, AlphaCrypt CAM, TechniCAM CW, MultiCrypt. Vedle výměny karty a změny dekodéru musí zákazník provést přeladění antény ze satelitu Amos (4°W) na družici Astra 1D (freq. 11,992 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4).

Novou kartu SkyLink získá zákazník placených kanálů Filmbox a Nonstop Kino zcela zdarma. Nevýhodou je absence základních programů (Slovenské televize, Markízy a JOJ). Na základních programech se ale již objevil nový CAID 0D70, který bude patřit novým kartám SkyLink. Uživatelé karet SkyLink určené na placené programy si budou moci i objednat základní programy a to buď přesunutím nabídky ze stávající karty SkyLink nebo zakoupením karty, kterou bude používat na Filmbox a Nonstop Kino. Pro zákazníka to bude znamenat jen to, že nebudou muset mít v set top boxech dvě dekódovací karty na slovenské programy + Nonstop Kino a Filmbox.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články