Quantcast

NASN již začal testovat pro UPC Direct

| Tisk

logo Na satelitní placené televizi UPC Direct již začal testovat populární sportovní kanál NASN Europe. Zkušební provoz neprobíhá na vlastním transpondéru této služby, nýbrž přes uplink rakouské platformy ORF Digital. Ta tento program zajišťuje i pro jiné evropské placené televize.

Programu s identifikací "NASN" na paketu ORF Digital má již připojen šest CAID - konkrétně 1702 (Betacrypt), 1801 a 1830 (Nagravision), 0100 (Mediaguard), 0D22 a 0D02 (CryptoWorks). Posledně zmíněný CAID patří přístupovým kartám provozovatele platformy UPC Direct. Dekódovací karty UPC kanál NASN zatím nedekódují. Patrně je program v testovacím módu a není dostupný pro koncové zákazníky.

"Nevylučuji, že NASN se objeví v nabídce UPC Direct," uvedl na přímý dotaz serveru parabola.cz tiskový mluvčí a ředitel PR společnosti UPC Česká republika. Podle neoficiálních informací bude NASN v UPC Direct od 1.3.2008. Datum případného oficiálního zařazení programu do satelitní nabídky odmítl Fr. Malina komentovat. Upozornil, že příští týden v pondělí 11.2.2008 vydá UPC ČR tiskovou zprávu ohledně změn ve službě UPC Direct.

Kanál NASN Europe byl založen v roce 2002 a je to jediný panevropský sportovní kanál, který je věnován populárním severoamerickým sportům jako je NHL, NFL, MLB, NCAA, NASCAR, CFL, Arena Football, NCAA College Basketball, NCAA Ice Hockey a řadu dalších sportů. Stanice je šířena přes digitální sítě a satelitní platformy ve více než 26 zemích včetně Německa, Francie, Velké Británie, Irska, Nizozemí, Belgie, Švýcarska, Rakouska, Slovinska, Švédska, Finska, Norska, Dánska, Lucemburska, Malty, Islandu, Litvy, Lotyšska, Estonska, Polska, Ruska a zemí CIS.

technické parametry NASN pro UPC Direct:

satelit: Astra (19,2°E)
kmitočet: 12,663 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 5/6
norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2


service ID: 13109
video PID: 1090
audio PID: 1091
kódování: Betacrypt + CryptoWorks + Nagravision + Mediaguard

Stejný feed kanálu NASN Europe využívají platformy Premiere, Arena (obě Německo), Canal Digitaal Satelliet (Nizozemí) a CanalSat (Francie).

Během zhruba tří týdnů mohou zákazníci očekávat nejvíce novinek a změn na UPC Direct. V polovině února odstartuje HBO Comedy (již v testovacím módu - Astra, 19,2°E, kmitočet 12,304 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, CA CryptoWOrks + Nagravision), od března bude v nabídce NASN a od 7.3. hudební televize MTV Dance, která nahradí původní program MTV Base.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články