Quantcast

Galaxie sport dokončuje odbavování programu z Prahy

| Tisk

logo Lepší obrazová kvalita a celkově lepší odbavování programu. S tím počítá Galaxie sport v souvislosti se stěhováním z východních Čech do Prahy.

Sportovní kanál, který patří do rodiny televize Nova, bude sídlit nově na barrandovském kopci. Hradec Králové se stane minulostí. Změny nastanou i v rámci distribuce signálu. Od 22. února 2008 by se měl signál dopravovat k divákům přes distribuční paket CS Link , a to z nového odbavovacího centra TV Nova. Předpokládá se zlepšení obrazové kvality, která je často kritizována.

Dokončujeme přemístění výroby programu Galaxie sport do Prahy. S tímto krokem se připravuje hodně změn. Ovšem oficiálně je potvrdíme až později,“ říká Jiří Hojgr, jednatel a ředitel Galaxie sport.

Už na konci loňského roku Galaxie sport sdělila, že k navýšení datového transportního toku dojde. O jakou hodnotu? To se zatím neví. Ta současná je 4,3 Mbps. S digitálním vysíláním se rozšiřuje i počet televizních pořadů vysílaných ve formátu 16:9. Takto pouze vysílá už i čistě sportovní kanál ČT4 veřejnoprávní televize.

Galaxie sport oddělí i zvukové kanály. Nyní v levém je čeština, v pravém originální zvuk. Pravděpodobně dojde i tady k určitým korekcím. Důvodem je jeden audio track, na kterém se přenáší český komentář (levý kanál) a originální (pravý kanál). U některých satelitních set-top-boxů je problém s přepnutím na levý/pravý kanál. Řada přijímačů si tento stav (zvolený audio kanál) ani nepamatuje.

Aby byla spokojenost diváka, Galaxie sport připravuje i menší programové změny. S tím souvisí i dlouhodobá spekulace, že by v letošním roce mohlo dojít ke změně názvu na Nova Sport. Identifikace kanálu s Novou je i patrná na webových stránkách televize.

Galaxie sport si za dobu své existence prošla bouřlivým vývojem. Jistotu našla až v době, kdy ji koupil současný vlastník, mediální skupina CME. Sportovní kanál byl jedním ze žadatelů o digitální pozemní licenci, avšak od počátku chtěl být placeným kanálem. V současné době není přesně jasné, jakou strategii vlastník Novy zvolí a jakou roli Galaxie sport bude hrát.



Galaxie Sport vysílá jako placený kanál. Na satelitu je k dispozici v sítích CS LINK, Digi TV a UPC Direct.

Radek Pešout
www.mediashow.cz





Reklama




Vybrané články