Quantcast

Obousměrný satelitní internet od českého provozovatele

| Tisk

logo Společnost GiTy,a.s. spouští do komerčního provozu v pořadí již třetí, technologicky progresivní a moderní satelitní systém, který přináší zákazníkům obousměrný satelitní internet od českého poskytovatele. Cílem GiTy je nabídnout alternativu vysokorychlostního připojení i do lokalit, kde to doposud nebylo možné.

Nový satelitní systém, označovaný komerčním názvem GiTySAT (www.gitysat.cz), je provozován z území České republiky a poskytuje koncovým zákazníkům širokou škálu služeb. Tou nejzajímavější je bezesporu obousměrný satelitní internet o kapacitě až 2.048/512. Satelitní internet od GiTy je dostupný po celém území České a Slovenské republiky. Cena satelitního Internetu začíná na 3 tis. Kč, což tuto službu činí velmi atraktivní.

Provozovatel garantuje vysokou stabilitu satelitního spojení na úrovni 99,5 % v rámci jednoho měsíce, což službu řadí mezi vysoce kvalitní a stabilní řešení. Tuto garanci GiTy nabízí díky vhodně zvolené družici, která míří na Střední a Východní Evropu. Pro základní služby je tak možné použít satelitní parabolu o velikosti 0.89 m v průměru, pro vysokorychlostní internet pak 0,98 m nebo větší.

Jako koncový terminál společnost využívá satelitní router s jedním nebo dvěma ethernetovými porty, na kterých je aktivován DHCP server. Připojení PC a dalších zařízení je tak snadné a automatické. Standartně jsou nabízeny neveřejné IP adresy, za příplatek je možné získat překlad na adresu veřejnou. Zpětná odezva satelitního systémy GiTySAT je cca 600 – 700 ms. VoIP telefonie, Skype nebo videostreaming fungují bez problémů, stejně jako videokonference nebo vzdálené monitorování prostřednictvím kamer. Výhodou používaných satelitních terminálů je integrovaný akcelerátor webového provozu, díky čemuž je surfování na www stránkách rychlejší a pohodlnější.

logo Pro poskytování svých služeb GiTy využívá satelitní systém americké společnosti Hughes Network Systems, se kterou úspěšně spolupracuje již přes deset let. Nový satelitní „hub“, který je fyzicky umístěn v Brně, využívá ke komunikaci rozhraní DVB-S2, které bylo poprvé představeno v roce 2006 a v dnešní době je již využívá přes 300tis. terminálů po celém světě.

Celá satelitní síť GiTy je proaktivně dohledována a zákazníkům je k dispozici 24 hodin denně dohledové a servisní centrum. Nejen díky tomu je tak systém používán např. Ředitelstvím silnic a dálnic pro online monitorování dopravy na českých dálnicích, ale i mnohými dalšími zákazníky, kteří ocení profesionální služby a podporu od českého poskytovatele.



Dalšími zákazníky satelitního systému GiTySAT jsou mnohé horské hotely, které doposud neměly přístup k vysokorychlostnímu internetu nebo stavební společnosti, které jej využívají k monitorování staveb nebo provozu videokonferenčních hovorů ze zahraničí. Služby GiTySAT využívají i mnohé obce, které jej dále šíří koncovým zákazníkům prostřednictvím wifi hotspotů. Telekomunikační operátoři a lokální poskytovatelé pak mohou využít velkoobchodní nabídku a stát se partnerem pro poskytování satelitních služeb v jednotlivých regionech.

Bližší informace o satelitním systému GiTySAT získáte na www.gitysat.cz nebo u Ing. Vojtěcha Durny (vdurna@gity.cz, + 420 604 223 148).

PR článek





Reklama




Vybrané články