Quantcast

Slovenské Radio One začalo vysílat přes satelit Thor 5

| Tisk

logo Orbitální pozice kolem 1°W se rozšiřuje o další slovenskou komerční rozhlasovou stanici. Majitelé satelitních kompletů i abonenti Digi TV mohou naladit hudební stanici Radio One. Program byl dnes přidán do multiplexu společnosti Telenor Satellite Broadcasting na družici Thor 5 (0,8°W), na transpondér 37, na kmitočet 12,418 GHz, polarizace vertikální. Kompletní technické parametry jsou uvedeny níže v tomto článku.

Radio One je mladá rozhlasová stanice, která odstartovala 13.5.2006 jako jediné rádio pro Banskou Bystrici, Zvolen a široké okolí prostřednictvím kmitočtu 90,5 MHz v pásmu velmi krátkých vln (VKV) /další frekvence 91,4 MHz (Žiar nad Hronom), 89,2 MHz (Brezno)/. Vloni 7.5. začala stanice vysílat i vlastní program pro Nitru a okolí na kmitočtu 90,6 MHz. Radio One po hudební stránce patří do kategorie EHR (European Hit Radio). Na satelitu Thor 5 je šířena verze Radia One pro Banskou Bystrici.

technické parametry:
kmitočet: 12,418 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 5/6
norma: DVB-S

logo stanice: Radio One Banská Bystrica


service ID 2019
audio PID: 711 (slovensky)
CA systém: FTA
kvalita/bit rate: 192 kbit/s

Radio One vstupem na satelit Thor rozšiřuje nabídku komerčních rádií ze Slovenska. Posluchači zde mohou ladit volně vysílané stanice Rádio Hit FM, Radio Expres, Rádio Kiss či Hornet Radio. Vedle rádií zde free-to-air vysílají i menší slovenské regionální a tématické televize - Televízo (interaktivní obsah), TV Patriot, CETV (regionální vysílání), TV Lux (pro věřící), Musiq1 a Musicbox (hudební a interaktivní pořady).

Volné vysílání slovenských TV a R stanic mohou přijímat majitelé satelitních kompletů, kteří mohou naladit pozici 0,8°W/1°W ale i abonenti multiregionální platformy Digi TV, která působí i v České republice a na Slovensku. Na této pozici se zatím nevysílá žádné české rádio.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články