Quantcast

Začátkem srpna startuje v ČR a SR nový kanál Eurosport 2 Bundesliga

| Tisk

logo Na český a slovenský trh míří nový kanál - Eurosport 2 Bundesliga a přinese atraktivnější programovou nabídku než původní mezinárodní verze Eurosport 2.

K 1.8.2009 bude zahájena výroba a vysílání kanálu Eurosport 2 s českým komentářem. V prvních čtyřech dnech se bude na českém a slovenském trhu ještě oficiálně vysílat mezinárodní mutace Eurosport 2 (stávající feed). Český komentář nebude k dispozici u nočního bloku sportovního zpravodajství, který nebude nová verze ani obsahovat.

Dne 5.8.2009 odstartuje nový feed Eurosport 2 Bundesliga. Již z názvu je patrné, že bude pokrývat atraktivní německou fotbalovou Bundesligu. Kanál Eurosport 2 Bundesliga každý týden přinese 5 zápasů z 1. ligy a jedno utkání ze druhé ligy Bundesligy. Vysílání doplní magazíny Bundesligy a sestřihy nejlepších momentů z každého zápasu. Na vybraných přímých přenosech se budou podílet experti Horst Siegl, Milan Bokša, Stanislav Levý, Petr Rada, Ladislav Vízek nebo Jan Klíma.

Vysílací schéma Eurosport 2 Bundesliga:

Pátek
20.00 pozvánka na aktuální kolo
20.30 Bundesliga ŽIVĚ

Sobota:
15.30 Bundesliga ŽIVĚ
18.30 Bundesliga ŽIVĚ

Neděle:
15.30 Bundesliga ŽIVĚ
17.30 Bundesliga ŽIVĚ
19.30 sestřih nejdůležitějších momentů kola

Pondělí:
20.15 Bundesliga 2 ŽIVĚ
Záznamy a reprízy i v dalších časech
(Kromě pátečního večerního zápasu budou všechny zápasy vysílány exkluzivně)



Eurosport 2 Bundesliga se bude lišit programem od Eurosport 2 International i v jiných časech mimo zápasy Bundesligy. Například v noci bude Eurosport 2 Bundesliga vysílat reprízy a záznamy sportovních přenosů z předchozího dne (stávající feed obsahuje v noci sportovní zprávy). Sportovní zpravodajství na této verzi zůstane jen v 19:30 hodin. Některé další přenosy se na nové verzi E2 Bundesliga mohou objevit v jiném čase v porovnání s mezinárodní verzí E2. Bude vždy kladen důraz na potřeby regionu, ve kterém se nový feed bude šířit.

Kanál Eurosport 2 Bundesliga se bude vysílat pro region střední a východní Evropa. Od počátku bude program pro abonenty v Česku a na Slovensku dostupný v nabídce multiregionální pay-tv Digi TV. S dalšími poskytovateli v současné době probíhají intenzivní jednání. Jednání probíhají i s UPC Direct, kde se již vysílá mezinárodní mutace Eurosport 2.

Kabeloví operátoři v ČR a SR budou nahrazovat původní Eurosport 2 International novým kanálem Eurosport 2 Bundesliga postupně. Bude vždy záležet na technických možnostech poskytovatele a dohodě s vlastníkem stanice. Je proto možné, že v některých sítích se bude začátkem měsíce a v jeho průběhu vysílat původní verze Eurosport 2 International. Jak poznáte, že přijímáte novou verzi Eurosport 2 International: Od 5.8.2009 bude kanál se stejným logem Eurosport 2 s českým komentářem a také jiným programem. Mezinárodní verze Eurosport 2 International se bude stahovat z Česka a Slovenska a vyrábět se pro ni český komentář nebude.

Česko a Slovensko (spolu s dalšími zeměmi zřejmě Rusko a Polsko) dočkalo programové verze druhého kanálu Eurosport, kterým jim bude bližší. Například Maďarsko a Rumunsko již mají vlastní verzi Eurosport 2. Ta ve srovnání s mezinárodním feedem obsahuje i atraktivní přenosy Premier League. Od konce června je tento kanál k dispozici i v paketu UPC Direct. V Digi TV se vysílá od spuštění programu.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články