Quantcast

IBC 2009: Nové ekologicky šetrné set top boxy od UPC

| Tisk

logo Společnost UPC Broadband, evropská divize předního mezinárodního kabelového operátora Liberty Global, v pondělí 14.9.2009 oznámila program na snížení spotřeby energie set top boxů pro příjem digitální televize - tzv. UPC media boxy. Ve spolupráci se svými dodavateli Thomson, Pace a Cisco UPC zavede další generaci energeticky úsporných "zelených" set top boxů a aktualizací software bude zajištěno stejné chování přijímačů u nových a stávajících přijímačů. Strategie UPC byla oznámena na IBC 2009, předním mezinárodním veletrhu pro elektronická média v Amsterodamu.

Tyto iniciatity zapadají do programu Změna klimatu společnosti Liberty Global s cílem snížení emisí. UPC zároveň pomáhá svým zákazníkům snížit i účty za energii. Nová generace set top boxů UPC budou mít spotřebu ve stavu stand-by méně než 1 W. V provozu budou odebírat okolo 5,5 W, což je zhruba stejná spotřeba jako typických hodin s rádiem. Novou generaci "zelených" přístrojů zahájila firma ve Švýcarsku, Irsku a Polsku. V Nizozemí a dalších zemích je dodávna nové generace přijímačů naplánována na čtvrtý kvartál letošního roku.

Během roku 2010 bude k dispozici upgrade firmware pro set top boxy, které přinesou další energeticky úsporná řešení. Nízkou spotřebu budou mít přijímače v momentu, kdy je nebude uživatel využívat. Přístroje UPC dodají firmy Thomson (SD DVR), Pace (HD) a Cisco (HD DVR).

Nová generace "zelených" Mediaboxů umožní zákazníkům nastavit režim provozu podle jejich požadavků - plnou funkčnost, ekologické funkce a výběr mezi "hot" a "cold" stand-by režimem. "Cold" pohotovostní režim má nejnižší spotřebu energie ale vyžaduje delší dobu pro uvedení přístroje do provozu.

obrázek UPC se také zabývá spotřebou energie u stávajících set top boxů zavedením nových řídících software, které umožní využívat auto stand-by po určité době nečinnosti.



UPC a Liberty Global chtějí zaujmout vedoucí úlohu v evropském průmyslu s cílem urychlit používání energeticky účinnější set-top boxy. Průmysl vyvinul dobrovolné dohody (VA) na spotřebu energie set-top-boxů. Liberty Global spolupracuje s dalšími zúčastněnými stranami a snaží se získat co nejvíce výrobců, poskytovatelů služeb, software a dalších dodavatelů hardware s cílem co nejvíce podpořit schválené požadavky EU.

Liberty Global začátkem roku 2009 spustila rozsáhlý program Změna klimatu (Climate Challenge) s cílem řešit dopady businessu na životní prostředí. Prostřednictvím tohoto programu si firma klade za cíl snížit spotřebu energie, a pomoci zaměstnancům, které mají být šetrnější k životnímu prostředí v práci i doma.

redakce





Reklama




Vybrané články