Quantcast

Změny kódů UPC Direct

| Tisk

logo UPC DirectV minulém týdnu byly po zhruba 14ti měsících u digitální satelitní služby UPC Direct změněny přístupové kódy. Informace o změnách se objevily okamžitě v různých diskuzích na internetu. Tentokrát byly změněny instrukce jen u tzv. prémiových kanálů HBO CZ a Private Gold. Za několik hodin po změně se však na internetu objevily na různých uploadech nové instrukce do karet.

Společnost UPC se pomocí změn kódů (jako všechny vysílací společnosti Pay TV) snaží samozřejmě zamezit narůstu neoficiálního příjmu a podle jejich vyjádření se chystají další kroky.

S pirátským příjmem bojuje také maďarská UPC. Ta změnila u filmového kanálu HBO HUNGARY kódy koncem minulého týdne. UPC Hungary v pondělí 8.7. změnila v dopoledních hodinách kódy i u prémiového kanálu SPORT1 Hungary (jediná verze SPORT1). U tohoto programu si společnost zřejmě vyzkoušela i rychlost hackerů, neboť ve večeních hodinách SPORT1 používal opět původní kódy.

Bližší informace o překódování i s názorem UPC najdete např. v článku na M&M (http://www.mam.cz). Zde je text článku:

UPC Direct změnilo kódování placených prémiových kanálů

Satelitní digitální televize UPC Direct změnila kódování placených kanálů HBO a Private Gold. Všichni, kteří načerno přijímali signál placených prémiových televizních kanálů ze satelitní služby UPC Direct, se tak ocitli bez obrazu a zvuku, sdělil mluvčí UPC ČR František Malina.

Příjem těchto dvou kódovaných kanálů umožňovaly nelegálně přeprogramované přístupové karty. Nelegální software do originálních karet a samotné přeprogramované karty šíří na českém trhu domácí i mezinárodní kriminální skupiny.



Ze strany UPC jde o dlouhodobě plánované systémové opatření, které firma hodlá opakovat. Opatření provázejí také další kroky, které Malina odmítl specifikovat. Na jejich základě bude přerušena dodávka třeba i kompletního signálu všem, kteří jakýmkoliv způsobem zneužívají službu UPC Direct, sdělil. Společnost přitom nabídne všem, které odstřihne od nelegálního příjmu placených kanálů, možnost opětovného připojení ovšem již na základě smlouvy.

Policie v současnosti vede trestní řízení asi s 490 tzv. kabelovými piráty. Již 48 lidí přitom bylo podle předsedy protipirátské komise České asociace kompetitivních komunikací Bohdana Urbana za kabelové pirátství odsouzeno k trestům odnětí svobody či podmíněným trestům. Podvody registrují kabelové televize jak u pevných rozvodů, tak u digitálního příjmu. Nejčastěji byl zneužíván kódovaný příjem vysílání tzv. systém MMDS, který však již od začátku roku kabelové televize nevyužívají.

V ČR kabelovou televizi přijímá legálně skoro 850 tisíc domácností. Počet pirátských příjmů se podle odhadů pohybuje v řádu tisíců.

Tolik článek na www.mam.cz
http://www.mam.cz/index.php?s1=1&s2=0&s3=0&s4=0&s5=0&s6=0&m=detail&article[id]=11246300&article[area_id]=10000010&article[sklonuj]=off

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články