Quantcast

Na Slovensku začala oficiálně fungovat služba Magio Sat

| Tisk

logo Na slovenském trhu začala včera oficiálně fungovat další satelitní DTH (Direct-to-home) platforma pod názvem Magio Sat. Tato satelitní televize vedle slovenských celoplošných programů obsahuje také tématické programy a tři stanice ve vysokém rozlišení (HDTV).

Magio Sat je nový produkt společnosti Slovak Telekom, jehož účelem je nabídnout příjem digitální televize v oblastech, které nejsou pokryty jejich IPTV službou Magio. Satelitní Magio přinese dva velké balíčky programů Magio Sat Start a Magio Sat Klasik. Dále prémiové balíčky s možností přiobjednání k některému ze dvou zmíněných balíčků - HBO, Cinemax, HBO + Cinemax, HD a Maďarský.

Balíček Magio Sat Start

Nejnižší programová nabídka satelitního Magia obsahuje celkem 12 televizních stanic - prakticky všechny celoplošné a několik dalších stanic, včetně českých - Jednotka (STV1), Dvojka (STV2), Trojka (STV3), Markíza, TV Doma, TV JOJ, JOJ Plus, ČT1, ČT2, Prima, TA3 a TV Lux. Zajímavostí je přítomnost české komerční TV Prima, která je postupně stahována z nabídky slovenských kabelových operátorů - televize podle svého vyjádření nemá vysílací práva k šíření mimo území České republiky.

Za balíček Magio Sat Start zaplatí zájemce 7,95 euro měsíčně (239,50 Sk). Poplatek za samoinstalaci činí 1 euro (30,13 Sk).

Balíček Magio Sat Klasik

Širší programovou nabídku zákazníkům nabízí Magio Sat Klasik s 35 TV programy. Vedle výše zmíněných 12 programů tento balíček obsahuje také CNN International, Film+, Filmbox, Filmbox Extra, Disney Channel, AXN, Spektrum, Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic, Viasat History, Viasat Explorer, Travel Channel, TV Paprika, Nova Sport, Sport 1, Eurosport, Minimax/Animax, Cartoon Network/TCM, MTV Europe, VH1, JimJam, Blue Hustler.

Za produktový balíček Magio Sat Klasik si provozovatel účtuje také 7,95 euro měsíčně (239,50 Sk) ale jen po dobu prvních 12 měsíců. Od 13. měsíce zřízení služby bude klient platit 11,95 euro měsíčně (360 Sk). Za samoinstalační službu klient platí i v tomto případě 1 euro (30,13 Sk).

Tento balíček může oslovit zejména zájemce, kteří hledají multikanálovou nabídku s atraktivními programy za příznivou cenu. V prvním roce provozu je služba dokonce nejlevnější na trhu satelitní pay-tv.

Balíčky HBO, Cinemax, HBO + Cinemax, HD, Maďarský

K balíčkům Magio Sat Start a Magio Sat Klasik lze přiobjednat některý z prémiových balíčků - HBO (stanice HBO, HBO2, HBO Comedy), Cinemax (Cinemax, Cinemax 2), HBO + Cinemax (stanice HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax a Cinemax 2), HD (History HD, Eurosport HD, National Geographic Channel HD), Maďarský (obsahuje stanice RTL Klub, Cool, Hír TV, Duna TV, M1, M2, Magyar TV a 4story!).

Ceny předplatného:

balíček HBO - 7,95 euro měsíčně (239,50 Sk)
balíček Cinemax - 7,35 euro měsíčně (221,60 Sk)
balíček HBO + Cinemax - 9,95 euro měsíčně (299,70 Sk)
balíček HD programů - 3,95 euro měsíčně (119 Sk)
balíček maďarských programů - 1,95 euro měsíčně (58,80 Sk)

S objednáním služby Magio Sat zákazník získá službu s vázaností na 24 měsíců. Měsíční poplatek za nabídku Klasik se od 13. měsíce zvýší na 11,95 euro. Poplatek 11,95 euro se platí až do 30. měsíce od objednání - tedy 6 měsíců po skončení vázanosti.

Prémiový balíček HBO + Cinemax může zákazník přijímat 3 měsíce zadarmo. Pak za 9,95 euro (299,70 Sk), který pak může kdykoliv zrušit.

V rámci promo akce jsou HD programy a maďarské stanice dostupné za 1 cent (0,01 euro) měsíčně po dobu tří měsíců. Pak podle platného ceníku.

Cena za pronájem Magio Boxu s nahráváním činí 1,95 euro (58,75 Sk) měsíčně. Zákazník má možnosti si objednat druhý Magio Box s/bez nahrávání.

Výhody Magio Sat před ostatními satelitními službami

Magio Sat může diváky oslovit především zajímavým mixem programů v balíčku Klasik. Takový výběr stanic žádný operátor nenabízí. V každé z konkurenčních služeb některý z programů chybí. Další prvenství drží Magio Sat v případě šíření Cinemax 2. Žádná jiná satelitní služba u nás tento program nemá v nabídce. Dva ze tří programů ve vysokém rozlišení jsou v českém jazyce. Magio Sat jako jediná satelitní služba na Slovensku má v nabídce National Geographic Channel HD.



ČTĚTE TAKÉ:
První instalace satelitního Magia

Na Slovensku je Magio Sat v pořadí pátou satelitní televizí po UPC Direct, Digi TV, Skylink a CS Link .

Magio Sat využívá satelitní kapacity na izraelských telekomunikačních družicích Amos 2 a Amos 3. Vlastní transpondéry pracují v normě DVB-S2 s modulací 8PSK. Programy jsou šířeny v kompresním formátu MPEG-4/AVC (H.264) s audio ve formátu AAC. Další programy jsou sdílené s rumunskou platformou Dolce.

Platforma Magio Sat využívá kryptovací systém Conax. Přístupová karta spolu s přijímačem a zákazníkem je spárována - nelze ji tedy využívat ve vlastním přijímači.

redakce





Reklama




Vybrané články