Quantcast

Skylink, CS Link: Nova HD na novém kmitočtu. Přelaďte si.

| Tisk

logo Společnost Towercom dnes ukončila distribuci programu Nova HD na starém kmitočtu v rámci DVB-S2 multiplexu na satelitu Astra 3B (23,5°E). Vysílání je nadále dostupné ze stejného satelitu ale na jiném kmitočtu. Na původní pozici Nova HD se od dnešního dopoledne vysílá Jednotka HD (STV1 HD) pro klienty Skylink. První program STV v následujících dnech přinese divákům v nativním HD rozlišení přenosy z MS v ledním hokeji, které se koná ve slovenských městech Bratislava a Košice.

Nova HD se od začátku tohoto měsíce - od 1.4.2011 - vysílá spolu s dalšími neplacenými i placenými programy na nové frekvenci v rámci DVB-S multiplexu na freq. 11,895 GHz, pol. V. Pro možnost sledování vysílání Nova HD je nutné provést nové vyhledávání se zadáním následujících technických parametrů.

technické parametry - Nova HD:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,895 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK



Změna kmitočtu Nova HD souvisí s optimalizací transpondérové kapacity a s optimálním využitím dostupných transpondérů pro české a slovenské programy.

Na novém kmitočtu najdou diváci také neplacené stanice TV Nova (SD), TV Barrandov (SD) a dále placené programy Nova Sport HD, Golf Channel (SD) a Retro Music Television (SD).

redakce





Reklama




Vybrané články