Quantcast

CS Link: Zahájena distribuce karet Irdeto

| Tisk

logo Na český a slovenský trh míří první přístupové karty CS Link pracující v systému Irdeto. Serveru parabola.cz to v rozhovoru uvedl Daniel Klička, ředitel společnosti Media Vision. Zejména o novém systému podmíněného přístupu Irdeto ale i o plánovaném rozšíření nabídky o další stanice je dnešní rozhovor.

Parabola.cz: Společnost Media Vision uvedla v minulých dnech do provozu nový systém podmíněného přístupu Irdeto (CAID 0666). Systém se postupně objevil u všech programů platformy CS Link. Jak probíhaly technické testy Irdeto a s jakými výsledky?

Daniel Klička, Media Vision: Samotné technické testy probíhaly poměrně hladce. Drobné nedostatky spojené především s nutnou softwarovou úpravou některých interních částí informačního systému se podařilo v krátkém čase odstranit a implementaci dokončit. Nyní je systém plně funkční a bez zjevných obtíží komunikuje s ostatními aplikacemi.

Jaké nové služby budete ze systému Irdeto používat a nebyly k dispozici u starého systému CryptoWorks?

Hlavním rozdílem je úroveň zabezpečení a některé funkce, které je možné do budoucna spustit, především často diskutovaná funkce párování boxu a karty.

logo Zatím nepoužíváte ICE karty ale jen „čisté“ Irdeto karty. Z jakého důvodu jste nasadili jen systém Irdeto? Proč ne ICE karty?

ICE karty jsme přeskočili zejména z důvodu zásadních potíží spojených s jejich zavedením.

Kdy se nové karty CS Link / Irdeto objeví na trhu?

Dnes, tedy 29.6. začínáme s distribucí, ke koncovým zákazníkům tedy doputují v nejbližších dnech.

S migrací Vašich zákazníků na nový systém podmíněného přístupu proto mohou nastat problémy. Vaše nová karta v jejich stávajícím přijímači nebude fungovat. Jak to budete řešit?

Nemáme v úmyslu naše zákazníky jakkoli nutit či strašit vypnutím systému Cryptoworks, tzn. že přechod bude pozvolný a dobrovolný. Chceme naše zákazníky pozitivně motivovat. Věřím ze zejména ti uživatelé, kteří mají či objednají placené kanály, uvítají naše akční nabídky.

Proč jste se nakonec rozhodli pro systém Irdeto, když nezavádíte přechodné karty ICE?

Primárně přišel impulz od dodavatele karet, důvody k přeskočení hybridního problémového řešení jsem zmiňoval. Právě Irdeto jsme zvolili díky vyhovujícím podmínkám, jednolitosti trhu, bezpečnosti, dostupnosti, atd.

Co mají teď Vaši stávající zákazníci s kartami CryptoWorks očekávat po nasazení systému Irdeto do provozu? Dotkne se jich zapojení systému Irdeto?

Dotkne se jich pouze v tom smyslu, že budou moci využít některé z výhodných nabídek, které jim připravíme.

Dojde v souvislosti se zavedením systému Irdeto do provozu k nějakým změnám v ceníku a poskytovaných balíčcích? Bude i v systému Irdeto zachován model a la carte?

Žádné takové změny neplánujeme, samostatné programy nabízíme i nadále.

Do kdy budete chtít provozovat stávající systém CryptoWorks? Máte nějaký odhad?

Můj odhad je 3 až 5 let.

Kdy zahájíte nabídku výměny karet CryptoWorks za Irdeto Vašim stávajícím klientům?

Přibližně ve druhé polovině července, je třeba ještě doprogramovat některé funkce partnerské sekce na našich webových stránkách.

Budou nově zařazené programy dostupné i na starých kartách CryptoWorks?

V současnosti neplánujeme rozdíly v nabídce programu na kartách Irdeto a Cryptoworks.

Kdy plánujete rozšířit Vaši nabídku o další stanice?

Během léta či při startu podzimní kampaně.

O jaké nové stanice půjde?

Pracujeme na několika variantách současně, není tedy ještě možné sdělit konkrétněji. Rozhodnou podmínky od poskytovatelů, možnosti simulcryptu, atd.

Kdy budou v nabídce další programy ve vysokém rozlišení?

Mate-li na mysli placené, pak jsou součástí plánů příštího rozšíření.

CS Link doposud poskytoval všechny své programy z pozice 23,5°E. S příchodem nového vlastníka došlo ke změně – erotický kanál Hustler TV je nabízen Vašim zákazníkům ze sousední pozice 19,2°E. Jak to bude dál? Budete rozšiřovat nabídku o další programy i z pozice 19,2°E?



Je to možné, pokud takové rozšíření bude dávat smysl, pak není důvod jej oddalovat. Využití programů z pozice 19,2°E dává velký smysl zvláště vzhledem k vysokému počtu našich zákazníků vybavených duálním LNB.

Na pozici 23,5°E začal letos poskytovat své služby bulharský provider Satelite BG. Jak vypadá možná spolupráce CS Link s tímto operátorem? Budete spolupracovat?

Počítáme s tím a vedeme s tímto partnerem intenzívni jednání.

Děkuji Vám za rozhovor.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články