Quantcast

M77 Group, vlastník CS Linku, koupil i Skylink

| Tisk

logo Lucemburská mediální skupina M77 Group dnes koupila česko-slovenskou satelitní službu Skylink. Podle informací webu parabola.cz za tuto platformu zaplatila kolem 80 miliónů eur (zhruba 2 miliardy Kč).

M77 Group letos v březnu se stala majitelem společnosti Media Vision, která provozuje konkurenční službu CS Link v České republice a na Slovensku.

logo M77 Group akvizicí Skylinku má v provozu celkem cca 2,3 milionu aktivních karet CS Link a Skylink, včetně systémů podmíněného přístupu CryptoWorks a Irdeto. Dále kontrolu nad distribučními signály placených i neplacených stanic a nejširší nabídkou stanic ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), mnoho z nich s českou nebo slovenskou lokalizací.

Společnost M77 Group je majetkově propojena s lucemburskou firmou M7 Group, která vlastní satelitní pay-tv Canal Digitaal, TV Vlaanderen, TéléSAT, AustriaSAT (včetně HD Austria).



Satelitní služby CS Link a Skylink vysílají z kapacit satelitů Astra 3A a Astra 3B na orbitální pozici 23,5°E, některé placené programy jsou klientům obou operátorů nabízeny i z pozice 19,2°E.

Na českém a slovenském trhu vedle platforem CS Link a Skylink fungují také placené televize freeSAT, Digi TV a na Slovensku také Magio SAT.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články