Quantcast

Důležitá aktualizace softwaru pro dekódovací moduly SMiT Irdeto

| Tisk

Satelitní operátor Skylink uvolnil nový software verze 4.2.4.4 pro moduly SMiT Irdeto ( zde ), který je k dispozici ke stažení přes družici Astra 3A - služba OTA.


obrázek

Tento software odstraňuje problém s nahráváním kódovaných programů u satelitních přijímačů s CI+ slotem jako jsou přijímače TechniSat Digit ISIO S1 ( zde ), DigiCorder ISIO S1 ( zde ), TechniStar S1 ( zde ) atd.

Pro stažení nového softwaru prosím přepněte přijímač na program STV1.

Postup aktualizace modulu u přijímačů TechniSat:

1/ Zvolte Menu/Podmíněný přístup/Irdeto Access


obrázek


2/ Sprava CAM/CAM software upgrade


obrázek


3/ Potvrďte "Ano" stiskem OK


obrázek


4/ Dojde k analýze datového streamu a modul se samovolně restartuje


obrázek


5/ Na obrazovce se objeví nápis CI Slot 1: CAM LOADER
HW VER:6 VARIANTA:285


obrázek


6/ Nyní vyčkejte cca 15 min, pozor! není zde žádný ukazatel v procentech, jak je aktualizace daleko, prosím buďte trpěliví

7/ Jakmile je aktualizace dokončena tato informační obrazovka z bodu 6) zmizí a modul se opět restartuje


obrázek


8/ Aktualizace modulu je hotova!

Pozor, u jiných přijímačů může být postup aktualizace mírně odlišný!!

Verzi softwaru je možné zkontrolovat v Menu/Podmíněný přístup/Irdeto Access/Sprava CAM/CAM Info, kde v prvním řádku je uvedena verze softwaru.




obrázek


Po této aktualizaci již nebude dekódovací modul vypisovat hlášení „Záznam byl zrušen z licenčních důvodů“, pokud jsme chtěli nahrávat kódovaný program, záznam nyní proběhne v pořádku. Pozor, protože se jedná o licencovaný Irdeto modul jsou nahrávky pořadů sice dekódované, ale můžete je v důsledku šifrování souborů přehrát pouze na přijímači, kde byl záznam vytvořen. Není je možné přenášet např. do PC a tam zpracovávat.

V přijímačích TechniSat Digit ISIO S1 a DigiCorder ISIO S1 lze bez problémů používat dva tyto moduly současně se dvěma kartami IRDETO. Tato kombinace je doporučena a je to jediné stabilní řešení, pokud zákazník používá dvě čisté karty Irdeto.

V případě karet ICE IRDETO nebo karet Cryptoworks zůstává samozřejmě nepřekonán legendární modul SMIT Cryptoworks, kde nebylo žádné omezení. Bohužel výroba tohoto modulu byla již ukončena a skladové zásoby se již velmi ztenčují. Navíc tento modul nelze použít pro čisté karty Irdeto.

Ing. Martin Švehlík
Omko Digital a.s.





Reklama




Vybrané články