Quantcast

Kalendář plný satelitních kreseb

| Tisk

Partneři, prodejci a spolupracovníci společnosti SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG) obdrželi začátkem tohoto roku neobvyklý dárek – velkoformátový kalendář na rok 2012 plný dětských kreseb. Kalendář je výsledkem soutěže s názvem „ASTRA Talent“, kterou společnost SES pořádala koncem minulého roku v České a Slovenské republice, Maďarsku a Polsku.

Děti ve věku 8–15 let byly vyzvány, aby pomocí kresby, malby či podobné ruční techniky znázornily svou představu satelitu a satelitního vysílání. Pozvánku obdrželo 1 566 základních uměleckých škol ve zmíněných státech a na konci soutěže, která probíhala od 1. září do 31. října, se sešlo 1 003 kreseb.

Ze zaslaných kreseb vybrala odborná porota 12 finalistů, kteří obdrželi ceny a jejich kresby byly otištěny v kalendáři společnosti SES pro střední a východní Evropu pro rok 2012. V odborné porotě zasedli umělci sdružení při Mezinárodním domě umění pro děti BIBIANA se sídlem v Bratislavě. Dalších 6 oceněných obrázků vybrala v hlasování široká veřejnost na webových stránkách www.astratalent.eu. Na tomto webu probíhala také veškerá komunikace s účastníky soutěže i sběr jednotlivých podkladů.

Úrovní prvního ročníku soutěže jsme byli velmi příjemně překvapeni. Zájem o soutěž, kreativita a technická vyspělost dětských kreseb předčila očekávání naše i odborné poroty. Momentálně připravujeme další ročník, ve kterém chceme oslovit více zemí a rozšířit projekt o aktivity CSR,“ říká Barbara Uzunowa-Drymer, ředitelka marketingu pro střední a východní Evropu.

V České republice bylo osloveno celkem 485 škol a odbornou porotu nejvíce zaujaly práce Anny Hofmeisterové (10 let), Jitky Vaščákové (10 let) a Julie Štěpánové (10 let) ze škol v Praze na Zbraslavi a v Brně. Vlastní kresby uvedených autorek najdete níže, elektronickou verzi kalendáře je možné stáhnout zde.


obrázek

Autorka kresby: Julie Štěpánová


obrázek

Autorka kresby: Anna Hofmeisterová




obrázek

Autorka kresby: Jitka Vaščáková

Marek Němec





Reklama




Vybrané články