Quantcast

TV Polar bude od března vysílat v multiplexu 3

| Tisk

logo Diváci v moravskoslezském kraji budou moci sledovat novou televizi vysílající 24 hodiny denně. Ostravské studio Polar připravuje spuštění nové regionální televize. Vysílání bude složeno především z regionálního zpravodajství a magazínech o životním stylu, vzdělávání či zaměstnanosti. Vysílání bude spuštěno 5.3.2012.

"Naším vysíláním pokryjeme území, kde žije víc jak 1,2 milionu lidí," uvedl ředitel studia Petr Panáč. Vysílání naladí diváci kabelových sítí v moravskoslezském kraji a také diváci prostřednictvím terestrických set top boxů. Vysílání bude umístěno do multiplexu 3 ve kterém vysílá celoplošně Prima LOVE. Vysílání bude k dispozici i na internetu a bude dostupné i pro mobilní telefony. Vysílání bude financováno především prodejem reklamního času.

Licenci pro vysílání programu TV Polar v DVB-T získala ostravská společnost na minulém zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). TV Polar v minulosti vysílal regionální zpravodajství na ceploplošných kanálech TV Nova a Prima.

logo Televize připravuje vlastní ranní vysílání s názvem Moravskoslezsko vstává. Bude se vysílat denně od 5:00 do 10:00 hodin. Hlavní vysílací čas od 14:00 do 19:00 hodin vyplní pořady v premiéře (zpravodajství a magazíny), které se budou po 22. hodiny opakovat. Reprízy budou určeny zejména pro diváky, kteří se vrací ze zaměstnání později.

"Polar chce být především regionální informační televizí. Proto budeme každou půlhodinu vysílat Regionální zprávy. Vyplníme prostor, kterému se ostatní televize téměř nevěnují. Budeme pro diváky užiteční, protože budeme vysílat o tématech z jejich nejbližšího okolí," doplnil jednatel studia Jaroslav Korytář.

Diváci TV Polar se vedle podrobného zpravodajství z jednotlivých měst a obcí dočkají i tématických magazínů - věnovaných kulinářství, cestování, vzdělávání, zaměstnanosti, koníčkům či životnímu prostředí.

TV Polar bude vysílat z ostravských vysílačů Hladnov a Hošťálkovice na K48. V tomto multiplexu již vysílají programy Prima LOVE a Rádio Proglas.



V multiplexu 3 vedle celoplošné distribuce Prima LOVE vysílá již několik regionálních televizí - v Praze a okolí TV Metropol a v západních Čechách TV ZAK. K rozvoji regionálního vysílání pomáhá především digitalizace televizního vysílání a také skutečnost, že regionální televize od ledna nesdílejí frekvence s celoplošnou TV Prima. Její vysílatel FTV Prima od ledna vysílá pod novou licencí a názvem Prima Family, která nemá povinnost sdílet kmitočty s jinými vysílateli.

využito informací ČTK

redakce





Reklama




Vybrané články