Quantcast

anysee E7 S2 CI DVB-S2 CI - příjem satelitní televize v PC

| Tisk

Od začátku používání satelitních karet SkyStar 2 již uplynula poměrně dlouhá doba a situace v příjmu satelitního vysílání se velmi změnila. Mění se systém podmíněného přístupu, přecházíme z Cryptoworksu na Irdeto, od SD směřujeme stále více k HD, na trh se dostávají kromě karet s rozhraním PCI, PCIe, USB i karty duální a samotné karty se stávají daleko sofistikovanějšími. Neustále se nám zvyšuje počet výrobců tohoto sortimentu. Toto vše společně může být zdrojem problémů v této bezesporu zajímavé komoditě, neboť prodejců, kteří dokáží podat zákazníkovi alespoň nějakou relevantní informaci je jako šafránu.

A tak jsem se po mnohých dotazech našich zákazníků, rozhodl udělat krátký praktický test satelitní USB karty anysee E7 S2 CI DVB-S2 CI, neboť se mi jevila pro normálního diváka, vlastníka notebooku či PC nejvíce “user friendly”.


obrázek

anysee E7 S2 CI DVB-S2 CI -E7S2CI je malým externím DVB-S2 USB boxem s Common Interface slotem a plnou podporou Windows 7, TV BOX pro HTPC a Media Centrum PC pro příjem kanálů DVB-S/S2 (MPEG-2 a MPEG-4/H.264).

Minimální podmínky pro použití:
• Laptop nebo PC s USB 2.0
• 1.6 GHz Intel nebo AMD CPU, Intel Centrino CPU
• Memory: 512 MBytes
• Grafická karta s hardwarovou akcelerací pro HDTV
• Zvuková karta v PC
• USB 2.0 Port
• Windows 7 (Home Premium, Ultimate) x86 / x64
Windows Vista (Home Premium, Ultimate) x86 / x64
Windows XP (SP2), MCE2005
• DirectX 9c
• Parabola & LNB



obrázek

Praktický test

Po vybalení z krabice, která obsahuje anysee E7, dálkový ovladač, baterie do DO, propojovací USB kabel, CD se softwarem, napájecí zdroj, anglický návod, jsem přistoupil k instalaci. Kartu jsem připojil pomocí dodávaného kabelu k mému notebooku s Windows 7 Essential 32bit, a vložil instalační CD do počítače a dále jsem pouze odklikával v notebooku to co mi bylo nabídnuto, po instalaci driverů a anysee vieweru bylo hotovo. Čas této instalace 5 min.


obrázek

Pak jsem přistoupil ke konfiguraci mého nastavení, nastavil jsem si USALS, svou polohu a jal se vyhledávat kanály, frekvence jsou již předdefinovány, a tak samotné ladění bylo otázkou několika minut. Box podporuje i Diseqc 1.0 a 1.2.


obrázek

Po naladění jsem do boxu vložil modul Mascom s kartou Skylink Irdeto, neboť proč se zabývat vyzkoušeným je potřeba otestovat novou věc a tím Irdeto ve spojeni s příjmem v PC bezesporu je. Modul byl bleskurychle detekován a samotný program naskočil během několika vteřin.


obrázek

Od prvního připojení k notebooku 10 min do sledování Terapie na HBO, myslím si docela slušný výkon (tehdy jsem si vzpomněl jsem si na svou první instalaci SkyStar2). Pomocí dodávaného dálkového ovladače je možné dělat vše, na co jsme zvyklí u normálního satelitního přijímače. A tak jako musíme zapínat TV, musíme i ručně zapínat notebook nebo PC. Zobrazení na mém notebooku excelentní, přepínání mezi programy do 2 vteřin. Žádné rušivé hlášky při přepínání jsem nezaznamenal.


obrázek

Prohlédl jsem si i EPG a TXT jak jsou na tom s češtinou. EPG nemá chybu, v TXT jsou některé znaky zobrazovány bez háčků nebo čárek, samotný program anysee viewer je v angličtině.


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek


Stiskem tlačítek na DO je možné vyvolat ať již to je lišta přehrávače


obrázek

nebo také postranní lišty s kanály nebo s favoritními programy


obrázek obrázek

Kanálový seznam je možné editovat – přesouvat, přejmenovávat, mazat dle vlastních požadavků, favoritní skupiny si můžete přejmenovávat atd. Je možné si nahrát do příslušného adresáře v PC aktuální soubor s transpondéry *.ini




obrázek

Pokud chceme nahrávat oblíbený program, vše je totožné s klasickým satelitním přijímačem, nahráváme po stisku tlačítka na dálkovém ovladači nebo pomocí časovače. Nahrávky jsou ukládány do PC ve formátu TRP nebo MPG, v PC je je možné dále upravovat, můžeme si rovněž vytvořit obrázek z obrazovky přehrávače ve formátu *.bmp. Pokud nahráváme, můžeme sledovat jiný program online ze stejného transpondéru, Anysee podporuje funkci multituner – připojení více zařízení k jednomu PC. Pro zpožděný záznam využijeme funkci Timeshift. S funkcí Sleep je možné nastavit vypnutí. Anysee E7 je možné používat rovněž s ProgDVB, DVB Dream i nejpropracovanějším DVB Viewer (od verze 4.8).

Závěr

Za pomoci externího USB DVB-S2 BOXu anysee E7 je možný příjem satelitního vysílání v PC ve špičkové kvalitě, majitel nebude o žádné funkce ochuzen, ba naopak, případné nahrávky budou uloženy přímo v PC a tím odpadne zdlouhavé kopírování. S novými kartami Irdeto od Skylinku funguje bezproblémově, stejná situace bude pravděpodobně i s kartami ICE a Cryptoworks. Box má konektor LOOP a tudíž k němu můžeme připojit další externí přijímač. Vzhledem k tomu, že je funkční i pod dalšími DVB-CORE programy (podpora ovladačů BDA) je možné využít naplno všechny vymoženosti satelitního příjmu v PC, ale to již je na každém uživateli. Zklamu však příznivce Linuxu, karta není Linuxem podporována http://linuxtv.org/wiki/index.php/Anysee , je naopak funkční pod Windows 7 32 i 64 bit a WMC. Problémy jsou i v zobrazení českého TXT a některé funkce tlačítek dálkového ovladače jsou hodně nelogické, ale celkově pozitiva jednoznačně převažují.

Případní zájemci si mohou zakoupit anysee E7 S2 CI DVB-S2 CI v našem eshopu .

Ing.Miroslav Pavelka
olmiSat s.r.o.





Reklama




Vybrané články