Quantcast

Na kartách ČT se nebude platit servisní poplatek

| Tisk

logo Česká televize (ČT) dosáhla dohody se společností M77 Group ohledně tzv. servisního poplatku. Nový poplatek nebude uplatňován u karet pro příjem programů veřejnoprávní České televize - jmenovitě tedy u programových okruhů ČT1, ČT2, (ČT24 - FTA), ČT4, ČT HD a ČT4 HD.

"Diváci už platí koncesionářské poplatky, není tedy důvod, aby platili dvakrát," řekl dnes na zasedání Rady ČT generální ředitel Petr Dvořák. Píše o tom web RadioTV.cz. ČT je jediní z televizních subjektů, který dal najevo svůj nesouhlas a překvapení ze zavedení tzv. servisního poplatku. Navíc je ČT významným obchodním partnerem pro M77 Group - poskytuje nejvíce programů s největší kapacitou - 4 SD programy a dva v HD rozlišení.

"S ČT jsme se dohodli, že na kartách ČT nebude SP uplatňován. Servis kolem těchto karet nám bude hradit ČT," popsal webu parabola.cz Jaromír Glisník, předseda představenstva společnosti M77 Group, která provozuje satelitní služby Skylink a CS Link u kterých bude od 1.9.2012 zaveden zmíněný servisní poplatek ve výši 29,-Kč měsíčně v Česku, resp. 1,20 eur na Slovensku. Ten budou platit někteří diváci, kteří sledují bezplatnou nabídku Grátis nebo Free.



logo "Divák může ČT požádat o konverzi standardní karty na kartu ČT a ČT tuto žádost vyhodnotí a předá nám k vyřízení. Bude k tomu nutná administrativa, na které ČT pracuje," popsal celý proces Jaromír Glisník a upozornil, že požadavek diváka zkonvertovat přístupovou kartu na kartu ČT bude složitý. ČT bude prověřovat, zda zájemce řádně platí zákonem stanovené koncesionářské poplatky. Znamená to, že tato nabídka karet ČT bude určena jen pro zákazníky v České republice.

Dohoda byla uzavřena pouze s ČT. Diváci veřejnoprávních programů Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) se bezplatného satelitního příjmu z Astry zřejmě nedočkají. "S STV žádnou podobnou dohodu nemáme, karty STV neexistují," vysvětluje Jaromír Glisník.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články