Quantcast

Skylink skončil s placenou televizí v systému CryptoWorks

| Tisk

logo Společnost M77 Group, vlastník a provozovatel satelitní televize Skylink, dnes ukončil provoz starých systémů podmíněného přístupu CryptoWorks u své placené televize. Všechny pay-tv kanály platformy jsou nyní dostupné jen na novějších Irdeto a ICE kartách (CAID 0624 a 0D96).

Starý systém CryptoWorks vypíná provozovatel z důvodu ukončení podpory ze strany jeho vlastníka, společnosti Irdeto. Podpora pro starý systém CryptoWorks totiž končí k 31.12.2012. Dalším důvodem k přechodu na novější karty je zlepšit zabezpečení programů před možným neautorizovaným příjmem.

Vypínání systému CryptoWorks probíhalo po několika etapách s cílem omezit případné dopady u abonentů Skylink.

Dnes bylo vypnuto kódování CryptoWorks (CAID 0D03 a 0D70) u zbývajících pay-tv programů vysílatele - Golf Channel, Retro (11,797 GHz), CS Film/CS Mini, Discovery Channel, Disney Channel, F&H, Leo TV, Sport 5 (11,876 GHz), Duck TV, History, MGM Channel, Nat Geo, Nat Geo Wild (11,895 GHz), Jim Jam, MTV, Sport 1 (12,070 GHz), Filmbox HD (12,109 GHz) a Nova Sport (11,973 GHz).

I po vypnutí starého systému CryptoWorks jsou starší karty Skylink nadále využitelné pro příjem televizního vysílání a to stanic v rámci balíčku DIGITAL (dříve GRATIS), které jsou dostupné po zaplacení servisního poplatku ve výši 29,-Kč (ČR), resp. 1,20 eur (Slovensko).

Se starými kartami Skylink v systému CryptoWorks (CAID 0D03, 0D70) je možné přijímat programy od těchto vysílatelů:

* Česká televize (ČT1, ČT2, ČT24 - FTA, ČT Sport; ČT HD, ČT Sport HD)
* CET21 (TV Nova, Nova Cinema, TV Fanda; Nova HD)


* FTV Prima (Prima Family, Prima COOL, Prima LOVE)
* TV Barrandov
* Metropol TV (Pětka)
* RTVS (Jednotka, Dvojka)
* Markíza Slovakia (Markíza, Doma, DajTo)
* MAC TV (JOJ, JOJ Plus)

Některé placené programy z nabídky Skylink jsou nadále kryptované systémem CryptoWorks. Jedná se o kódování pro sesterskou platformu CS Link . Vypnutí systému s CAID 0D0F je naplánováno na další fázi vypínání CryptoWorks. Podobně skončí i systém Irdeto (CAID 0666) a všem klientům CS Link s placenou televizí bude doručena nová karta Skylink Výměna.

redakce





Reklama




Vybrané články