Quantcast

ID - Investigation Discovery skončil v Digi TV

| Tisk

logo V české a slovenské nabídce mezinárodní satelitní placené televize Digi TV skončil dokumentární kanál ID - Investigation Discovery. Stanice byla z programového rastru společnost RCS/RDS byla vyřazena krátce poté, co v Rumunsku a v Maďarsku skončil hlavní kanál Discovery Channel a v Rumunsku i doku stanice Animal Planet. Důvodem vyřazení Discovery Channel na zmíněných trzích je výsledek jednání ohledně prodloužení smlouvy ohledně poskytování programů Discovery Networks.

Oficiální důvody vyřazení programu ID - Investigation Discovery z českého a slovenského programového rastru Digi TV nejsou známé. Faktem je, že tento program byl původně určen pro rumunský a maďarský trh a vysílatel satelitní služby využil situace a poskytoval program i v dalších krajinách pro který je určen. Dalším možným důvodem vyřazení stanice ID je stále chybějící lokalizace do českého nebo slovenského jazyka a to formou dabingu či titulků.

Na programové pozici po ID - Investigation Discovery se objevila maďarská stanice Ozone Networks určená výhradně pro maďarský trh. Ozone Network přináší meteorologické informace, detailní informace o počasí, aktuální počasí v jednotlivých městech a dopravní zprávy. Dále televize vysílá dokumenty a eko-reality show.

bývalé technické parametry - ID: Investigation Discovery:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,527 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500


FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
CA systém: Nagra Media Access (Nagravision)

Zatím není jasné, jaký program přinese Digi TV za ukončenou distribuci ID - Investigation Discovery. Nabízí se AXN Sci-Fi, který již testuje s českou a maďarskou audio stopou.

Hlavní kanál Discovery Channel Hungary, Animal Planet, Discovery Science, Discovety World i TLC zůstávají v nabídce Digi TV pro Česko i Slovensko.

redakce





Reklama




Vybrané články