Quantcast

V Česku vzniká kanál HOROR FILM. Provozovatel požádal o licenci

| Tisk

logo Na český a slovenský trh chce vstoupit další tématický kanál s názvem HOROR FILM. Půjde o stanici, která potěší všechny fanoušky hororů.

Projekt HOROR FILM chystá Československá filmová společnost, s.r.o., provozovatel známých tématických kanálů CS Film a CS Mini, která se chystá novým projektem vyplnit mezeru na domácím trhu - žádný kanál takového typu na našem trhu doposud nepůsobí.

Podle důvěrohodných zdrojů jedná provozovatel s dodavateli o zajištění filmů a grafiky pro svůj chystaný kanál. Zjistili jsme, že provozovatel již požádal o licenci na hororový kanál s názvem HOROR FILM.


obrázek

▲ obrázek č. 1 - Promo materiál HOROR FILM

Filmy tohoto žánru jsou rovněž uváděny na některých filmových kanálech. Nedávné uvedení hororu Hostel 2 na kanálech Nova Cinema a TV Fanda vyvolalo velkou debatu na téma (ne)vhodnosti některých typů filmů na televizních obrazovkách. Právě kvůli filmu Hostel 2 zahájil český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a vysílání) správní řízení se společností CET 21. Podle názoru regulátora je vysílání takového snímku zcela nevhodné v jakoukoliv dobu.


obrázek

▲ obrázek č. 2 - Promo materiál HOROR FILM



V Evropě je možné v současné době sledovat dva neplacené kanály, které se věnují hororům, science fiction a fantasy tvorbě - britský Horror Channel a Horror Channel +1 (28,5°E) a arabský kanál Top Movies (7°W). Další stanice s tímto typem obsahu jsou součástí nabídek placené televize (například NSTV - Nastojašeje Strašnoje televiděnije z Ruska či Horror Channel z Itálie).

Specializovaný televizní program zaměřený na žánr hororu na českém trhu chybí, dokazuje to i relativně velký zájem o DVD tohoto žánru.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články