Quantcast

Regionální síť 7 dokryje Česko do dvou let

| Tisk

logo Diváci z různých koutů České republiky si stěžují na nedostupnost nového DVB-T multiplexu Regionální sítě 7, kterou provozuje společnost Progress Digital. Stížnosti se začaly zvyšovat po startu nových tématických kanálů ČT:D (Déčko) a ČT art, které jsou šířeny v této síti.

Rada na svém posledním zasedání, které se konalo v tomto týdnu, se seznámila s 10 stížnostmi diváků, kteří si stěžují na špatný příjem nového dětského kanálu veřejnoprávní České televize Déčko. Regulátor schválil návrh odpovědi a stížnosti diváků postoupila Radě České televize a generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi.

"Do konce září představí Česká televize Radě ČT akční plán dalšího rozvoje multiplexu. Konečného pokrytí 95 % by podle stávajících odhadů mělo být dosaženo do dvou let v závislosti na dostupnosti jednotlivých vysílacích pozic," uvedla na dotaz online deníku aktuálně.cz mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Regionální síť 7 zatím nenaladí diváci například na Liberecku, Děčínsku či Vsetínsku. I tyto oblasti budou postupně dokryty. Například pro Liberec, Jablonec nad Nisou a okolí těchto měst bude uveden do provozu nový vysílač Černá studnice po dokončení nezbytné koordinace kmitočtu s Německem a Polskem.

logo ČT ujišťuje, že pokrytí republiky je více než 80 procent. "Při započtení signálu šířeného kabelovými televizemi a satelitním vysíláním, které využívá takřka 50 % diváků, je dnes v celkovém součtu všech distribučních platforem dostupnost vysílání přes 90 procent obyvatel," upozornila deníku Plívová.

ČTÚ ale uvádí, že Regionální síť 7 k 1.8.2013 pokrývala jen 75,9 procent území.




logo

Mapa - Pokrytí DVB-T signálem Regionální sítí 7 / multiplex 1a

Kvůli zatím omezenému pokrytí Regionální sítí 7 se ČT rozhodla nadále vysílat některé dětské pořady na programech ČT1 a ČT2. Na ČT2 se nadále vysílá Večerníček a také ranní repríza Kouzelné školky. Na ČT1 zůstala víkendová pohádka a to v sobotu ráno i odpoledne a v neděli odpoledne.

Regionální síť 7 šíří programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD (vše MPEG-4/HD) a dále ČT:D/ČT art a RETRO Music television. V této síti je také test nové stanice POHODA - REBEL.

ČT:D a ČT art jsou také dostupné satelitním divákům a to zákazníkům s Irdeto nebo ICE kartou Skylink.

redakce





Reklama




Vybrané články