Quantcast

Skylink: 102 tisíc nových zákazníků za rok, 60 tisíc abonentů Mini

| Tisk

logo Satelitní služba Skylink získala za posledních 12 měsíců celkem 102 tisíc nových zákazníků. Jedná se o nové karty (výměny karet nejsou do tohoto čísla započítány). Více než polovina nových zákazníků zaplatila registrační poplatek přímo u prodejce.

Nejnižší cenově zvýhodněný multikanálový balíček programů Mini má 60 tisíc klientů s předplatným na 12 měsíců. Skylink tento balíček považuje za alternativu k servisnímu poplatku. Cekově zvýhodněný balíček Mini lze pořídit za 998 Kč, resp. 39,40 eur / rok.

Placené balíčky (bez Mini a prémiových) má Skylink o 16.500 zákazníků více, přičemž celkový počet neuvádí. Z placených balíčků jsou oblíbené zejména Kombi a Flexi 7.

HD balíčky (bez Flexi 7 a prémiových) získal Skylink dalších 9.500 tisíc nových abonentů. Celkový počet předplatitelů není dostupný.

Dlouhodobé předplatné na období 12 měsíců bez prémiových balíčků si zajistilo 7 tisíc nových klientů. Celkový počet klientů provozovatel ani v tomto případě neuvádí.



Akční nabídky a programové ochutnávky jsou u klientů Skylink vcelku oblíbené. Svědčí o tom data provozovatele. Zlevněný balíček Mini, který má sloužit jako alternativa k servisnímu poplatku, využilo zhruba 15 procent zákazníků. Balíček Kombi na 7 dní na zkoušku si zaktivovalo 170 tisíc klientů. 14 procent se základním balíčkem vyzkoušelo Mixbox na 30 dní zdarma. Pilotní projekt - pořízení balíčku placené TV s přijímačem využilo přes 400 zákazníků.

Vedle akčních nabídek probíhají i výměny starých CryptoWorks karet Skylink a CS Link . V současné době jich zbývá vyměnit kolem 150 tisíc karet. Ukončení systémů CryptoWorks CS Link a Skylink je naplánováno na začátek roku 2014 a k tomuto datu bude M7 Group postupně nabídku na starých kartách omezovat.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články