Quantcast

Skylink: Markíza HD bude jen pro zájemce po aktivaci

| Tisk

logo Chcete sledovat program TV Markíza ve vysokém rozlišení (HDTV)? Operátor služby Skylink bude nyní vyžadovat potvrzení zájmu o příjem tohoto programu. Markíza HD bude dostupná jen pro klienty, kteří o program Markíza HD projeví zájem.

Server parabola.cz v minulých týdnech informoval o novém požadavku vysílatele TV Markíza. Broadcaster nově požaduje od kabelových a satelitních operátorů tzv. technický poplatek za programy vysílané v HD kvalitě. Jako důvod vybírání poplatku vysvětluje modernizací vysílací infrastruktury.

Platforma Skylink nabízí stanici Markíza HD bezplatně v rámci balíčku DIGITAL HD. Operátor služby neví, kolik zákazníků program Markíza HD reálně sleduje. Proto se rozhodl provést u svých klientů průzkum a požádat o potvrzení příjmu této stanice.

V případě, že divák nepotvrdí příjem Markíza HD, bude program na kartě Skylink deaktivovaný.

logo Společnost chce předejít velkému náporu na zákaznický servis a proto budou klienti Skylinku o nutnosti potvrzení příjmu programu Markíza HD informováni průběžně a postupně tak budou probíhat deaktivace. Celý proces byl spuštěný dnes - v pátek 25.4.2014 a bude probíhat přibližně 4 týdny.

Žádost o potvrzení příjmu zašle Skylink klientů přes e-mail vždy s 10 denním předstihem před deaktivací. Pokud klient nestihne potvrdit příjem programu Markíza HD před deaktivací, může tak učinit i dodatečně a stanice mu pak bude opět zaktivována.

Jak bude možné potvrdit příjem stanice Markíza HD:

* prostřednictvím webového formuláře na stránkách platformy Skylink
* nebo odesláním SMS na telefonní číslo 7017 (cena SMS je 0,40 eur s DPH) ve tvaru (platí pro Slovensko):

SKYLINK(mezera)MARKIZAHD(mezera)ČÍSLO_DEKÓDOVACÍ_KARTY



vzor:

SKYLINK MARKIZAHD 42015874235

číslo dekódovací karty najde zákazník na dekódovací kartě pod čárkovým kódem.

Uvedené opatření se týká pouze programu TV Markíza HD. Diváků, kteří sledují stanici Markíza v SD (standardním rozlišení) se aktivace programu netýká.

redakce





Reklama




Vybrané články