Quantcast

Dreambox DM7080 jako nástupce DM8000 s USB 3.0, Gigabit Ethernet, BLE

| Tisk

Rodina populárních multimediálních přijímačů Dreambox se v dohledné době zřejmě rozšíří o nový model - DM7080. Podle dostupných informací se má jednat o náhradu za model DM8000, který se již několik let nevyrábí. Nový model Dreamboxu má vyplnit mezeru v produktové řadě výrobce o přístroj, který má oslovit zejména náročnější diváky.

První informace o chystaném přijímači Dreambox DM7080 se již objevily na internetu. Informuje o tom web dreambox-blog.com, který zároveň upozorňuje, že všechny informace zatím nejsou oficiálně potvrzeny Dream Multimedia. Blog zároveň z neveřejných zdrojů ověřil, že výrobce skutečně chystá nový model Dreamboxu.

Před 2 roky výrobce přijímačů Dreambox ohlásil nový projekt Goliath - se zcela novým hardwarem a softwarem, který spojí všechny rysy úspěšných přijímačů Dreambox. Od té doby se žádné informace o projektu neobjevily.



video - představení přijímače Dreambox DM7080 (Youtube)

Vybrané vlastnosti Dreambox DM7080


3/4 tunery
DM7080 je podle videa vybaven 3 tunery, jeden z tunerů může být twin.

1080p a HDMI 1.4a
Přijímač s novým procesorem bude schopný přehrávat videa v rozlišení 1080p a také upkonvertovat do tohoto rozlišení. Vedle podpory uvedeného rozlišení rozšíří přístroj 3D kompatibilitu díky standardu HDMI 1.4a.

Gigabit Ethernet
Rozhraní umožní rychlejší přenos souborů z a do přijímače. Rychlejší síťové rozhraní je zvláště důležité pro nahrávání pořadů na síťovou jednotku ale i streaming programu v HD.

SATA3
Serial ATA (SATA) umožní využít plné rychlosti rozhraní současných pevných disků (HDD).

USB 3.0
Vylepšení se dočká i rozhraní USB. Nový přijímač bude vybaven USB 3.0, které umožní vyšší rychlosti čtení a zápisu dat na externí HDD či USB flash disky.

eMMC
Uživatelé Dreamboxů si dříve stěžovali na malou flash paměť. Nyní se legenda mezi linuxovými přijímači vydá novou cestu - bude podporovat eMMC. Jde o technologii, která umožní práci s rychlou pamětí.



BLE — Bluetooth Low Energy
Další zajímavou vlastností nového přijímače bude podpora BLE. Jde o nový standard Bluetooth, určený nejen pro přenos dat s větším dosahem, nižší latencí a menší spotřebou proudu.

Enigma2 a OpenGL
S video spotu je zřejmé, že DM7080 bude fungovat na systému Enigma 2. Diváci, kteří si již zvykli na tento systém budou moci využívat výhod, který jim tento systém nabízí, včetně široké podpory rozšíření (plug-inů). Bohatý výpočetní výkon a novější verze Enigma2 s podporou OpenGL umožní vizualizaci a grafické uživatelské rozhraní, které umožní ohromující efekty a zpracování některé grafiky.

Dreambox DM7080 se má stát vlajkovou lodí Dream Multimedia s cílem oslovit zejména náročnější zákazníky, kteří vyhledávají multi-tunerový přijímač pracující na systému Enigma2. S ohledem na vybavení přijímače půjde patrně o aktuálně nejdražší model přístroje pod značkou Dreambox. Cena zatím není známa, stejně tak ani datum uvedení přístroje na trh.

redakce





Reklama




Vybrané články