Quantcast

Plustelka a druhý multiplex rozšíří pokrytí východního Slovenska

| Tisk

logo Během osmého měsíce tohoto roku dojde k významnému rozšíření pokrytí digitálním terestrickým signálem (DVB-T) placené televize Plustelka a také volně šířeného 2. celoplošného multiplexu.

Na nejvyšší stavbě na Slovensku (výška 300 metrů) a zároveň nejvýznamnějším vysílači pro východní Slovensko Košice - Dubník budou provedeny dvě technické úpravy, které budou uskutečněny ve dnech 12. a 13.8.2014.

"Prvou zmenou je presun vysielania 4. celoplošného multiplexu s ponukou Plustelky do hlavného anténového systému na vrchole stožiara (22.kanál), čím sa rozšíri jeho pokrytie a diváci z Prešova, Trebišova a okolia si budú môcť naladiť bohatú programovú ponuku Voľnej telky a Plustelky," informoval Michal Šuran ze společnosti Towercom.

logo Stávající nabídka neplacených televizních stanic Jednotka, Jednotka HD, Dvojka, Markíza, Joj, Plus, Doma, TA3, Wau, Dajto, Senzi a Slovak Sport 3 se rozšíří o další televizní programy bez měsíčních poplatků: ČT1, ČT2, TV Lux a Slovak Sport 1 z nabídky Plustelky.

Zákazníci budou moci si objednat i placený balíček s programy Eurosport, Eurosport 2, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, VH1 a Spice. Pro příjem programů Plustelky je nutný certifikovaný přijímač Zircon T3000HD nebo bezkartový modul Plustelka pro televizor.



"Druhou zmenou je presun vysielania 2. celoplošného multiplexu z vysielača Košice – Makovica na Dubník (59.kanál), čo umožní jednoduchší a pohodlnejší príjem všetkých celoplošných TV staníc z jedného smeru. Vysielač Košice – Dubník bude vysielať z hlavného anténového systému všetky 4 celoplošné digitálne terestriálne multiplexy s kompletnou ponukou Voľnej telky aj Plustelky," uvedl Michal Šuran. "Zmeny sa uskutočnia v dňoch 12. a 13. augusta, počas ktorých môže dôjsť ku krátkodobému obmedzeniu vysielania 2. multiplexu," dodal.

Slovenský druhý celoplošný DVB-T multiplex obsahuje stanice TV Joj, Plus, TV Markíza, TV Doma a TA3.

redakce





Reklama




Vybrané články