Quantcast

Skylink: Konec CryptoWorks do konce roku 2014, konec prodeje karet Skylink Výměna M7

| Tisk

logo Vypnutí starých systémů podmíněného přístupu CryptoWorks u platforem Skylink a CS Link se očekává do konce roku 2014. Na starých Skylink a CS Link kartách CryptoWorks v současnosti fungují už jen programy veřejnoprávních vysílatelů ČT (ČT1, ČT2, ČT Sport) a RTVS (televizní služby STV - Jednotka a Dvojka).

"Nemáme stanoveno datum odpojení systémů CryptoWorks," říká webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která služby Skylink a CS Link provozuje. "Vzhledem k malému počtu karet to není naší prioritou," upozorňuje.

Jeden ze starých systémů CryptoWorks by mohl skončit do dvou měsíců. "Počítám ale, že 0D70 odpojíme během dvou měsíců, ostatní do konce roku 2014," naznačil další vývoj Jaromír Glisník.

logo Diváci Skylink a CS Link, kteří dnes sledují se starými kartami jen programy ČT a RTVS, mají na výměnu starých karet za nové Skylink Výměna M7 relativně dost času. Nicméně zákazníci by neměli výměnu karty nechávat na poslední chvíli. Společnost M7 Group se totiž rozhodla ukončit prodej karet Skylink Výměna M7, které se používají za staré karty CryptoWorks a nové CS Link Irdeto.

"Karty Skylink Výměna přestaneme dodávat do distribuční sítě koncem srpna," upozornil klienty Jaromír Glisník ze společnosti M7 Group. Znamená to, že před vypnutím starých systémů CryptoWorks nemusí být na trhu dostatek karet Skylink Výměna M7. "Možnost registrace bude zachována do odvolání," říká.

Výměna karty se týká i zákazníků CS Link s kartou Irdeto (CAID 0666). "Stále existuje několik tisíc karet CS Link Irdeto, které se postupně mění," tvrdí Jaromír Glisník. S výměnou Irdeto karet CS Link skončí i platforma CS Link. Ta v současnosti nabízí pouze omezenou nabídku programů z balíčku DIGITAL a DIGITAL HD.



Platformy Skylink a CS Link vlastní lucemburská mediální skupina M7 Group. Ta se rozhodla rozvíjet služby pod jedním brandem - Skylink.

redakce
paraboala.cz





Reklama




Vybrané články