Quantcast

Jak na plugin NHL Gamecenter Live v XBMC?

| Tisk

Další ročník NHL se právě rozběhl a protože jsem také fanda NHL, rozhodl jsem se vyzkoušet jak se v našich podmínkách dostat legálně k live přenosům z NHL. Je to možné několika málo způsoby. Nejschůdnější a nejjednodušší je předplatit si některý z balíčků od satelitního operátora, rozpis je například zde avšak technická kvalita přenosů je někdy diskutabilní, ale zejména není vysíláno vše co by jsme si my jako fanoušci přáli. Další možnost je sledovat dění na orbitu a hledat satelitní přenosové feedy NHL do Evropy, i to lze poměrně jednoduše, ale předpokladem je dostatečné vybavení a přece jenom nějaké ty znalosti. Rozvojem IPTV je mnoho stanic dostupných v tomto vysílání, ale kvalita přenosů je v některých případech je velmi špatná a mnohdy nám stanice ani nefungují. Vše záleží hlavně na tom, zdali je IPTV oficiální placené (o oficialitě však osobně silně pochybuji, platba totiž automaticky neznamená oficiální) nebo nikoliv.


obrázek

Rovněž je možné streamování v PC, notebooku nebo tabletu

U satelitních prijímačů nám omezené možnosti poskytují přijímače s operačním systémem Enigma 2 Mipsel – Dreambox, VU+ a další, které mají možnost instalovat plugin Mediaportal


obrázek


obrázek


S pluginem Mediaportal však nemáme možnost sledovat zápasy LIVE, avšak pouze záznamy a highlights. U těchto přijímačů je možné instalovat také plugin XBMC, ale jeho použití je značně omezeno tím, že se zkrátka tyto pluginy nedají nainstalovat.

A tak, neboť máme v naší nabídce několik přístrojů s možnostmi multimediálního centra, jsem se rozhodl vyzkoušet a prakticky otestovat NHL Live v Androidu, ale také ve stále populárnějším XBMC. Na našem trhu je rovněž velké množství dalších zařízení, které to jistě zvládnou podobně jako mnou testovaná.

Co pro to tedy musíme udělat?

Pro všechny fandy NHL je možnost stáhnout si aplikaci NHL Live Gamecenter, je to placená aplikace funkční ve Vašem PC, notebooku, tabletu, Smartphonu nebo Xboxu a TV Sony. Cena za tuto aplikaci je necelých 75 USD na ½ roku. Zaplatíte platební kartou nebo přes PayPal a během okamžiku je vše funkční. A nebojte se homepage je v češtině!


obrázek


obrázek

Pro neznalé sledující NHL pouze v televizi, něco o tomto skvělém doplňku, kde nejenom sledujete zápasy Live, ale můžete sledovat až 4 zápasy online nebo v PiPu, Dual Pipu atd, je možné sledovat i pohledy z několika dalších kamer, zápas můžete zastavit, posunout vpřed i vzad něco jako klasické video a k tomu všemu na časové ose jsou zajímavé momenty a akce, součástí přenosu je i nepřeberné množství statistik. Nestihnete přímý přenos? Nevadí, plný záznam je u tohoto pluginu k dispozici. Pokud máte problém s internetem můžete si zvolit nižší bitrate pro přenos.


obrázek


obrázek

Pokud používáme XBMC můžeme zvolit Carb0 plugin NHL Live Gamecenter, což je vlastně upravený plugin pro XBMC a samozřejmě bez registrace Vám nebude fungovat.

Zásadní rozdíly mezi pluginy najdete v podpoře, ceně, množství a kvalitě přenosů ale zejména v použití blackoutu, což je nástroj pro omezení sledování přenosů vzhledem k vysílacím právům - toto je součást NHL Gamecenter Live. Záleží na každém fanouškovi co si zvolí, já se dal cestou oficiální. Neboť opravdu plugin NHL Gamecenter Live funguje bez jakéhokoliv problému ve skvělé kvalitě, včetně podpory a služeb pro abonenty. A od začátku sezóny měl plugin několik updatů v Androidu i XBMC.


obrázek

Carb0 plugin NHL Gamecenter Live je pro použití v XBMC graficky omezen proti Androidu, ale funkčnost je rovněž zaručena. Kvalita obrazu testovaná na 55“ zobrazovači byla excelentní, rozdíl mezi TV vysíláním a streamem však byl, lépe na tom subjektivně byl 720HD stream s bitratem 5000 kbps/24fps z netu. Testoval jsem na TBS2910 Matrix a TV SONY 55“ KDL-55EX72 a wifi internet 10/3 Mbps download/upload. U Matrixu můžete místo WIFI připojit síť po LAN, která je u tohoto zařízení gigabitová. Z uvedeného vidíte, že pokud budete mít kvalitnější přístup k internetu než já, nemůžete mít také žádný problém.


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek


Další možností jak se dostat k NHL je v XBMC instalace pluginu NBC Sports Live Extra, kde také mimo jiné jsou vysílány i přímé přenosy z NHL, jak to funguje jsem dále nezkoumal.


obrázek


obrázek

Dalším pluginem z XBMC je plugin National Hockey League, z oficiálního youtube kanálu NHL.


obrázek


obrázek


Z hlediska použití je jistě nejlepším řešením PC, notebook, tablet a smartphone s Androidem nebo IOS, avšak sledovat hokej v mobilu mi přijde hodně brutální. Ale jak říká jedno naše přísloví “proti gustu žádný dišputát”.


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek

V Androidu je dále možnost stáhnout z Googleplay plugin HSDroid


obrázek


obrázek


obrázek


Z naší nabídky jsem vyzkoušel již výše uvedené pluginy v miniPC od TBS a přístrojích s OS Android a XBMC.

Satelitní přijímače s Androidem

obrázek
Amiko A3 - firmware 2.60 Spark, internet připojený kabelem
Android 4.2.2 JB – plugin NHL Gamecenter Live funkční bez omezeni, avšak aktualizace na novou verzi neúspěšná
HSDroid- se sice nainstaluje, ale nikde jej v menu nenaleznete
XBMC_Gotham 13.2 – Carb0 plugin OK


Samotné přehrávání bez trhání, možnost ovládání myší, úplná grafika. Všechny pluginy ovšem nenaleznete v GooglePlay.


obrázek


obrázek


obrázek


obrázek

Optibox Evo Xfinity – firmware update.zip_emmc_A8293-release-201409251524-IPTV – internet připojený kabelem
Android 4.0.3 – NHL Gamecenter Live nefunkční, instalace nebyla možná
HSDroid - OK
XBMC 13.2 Gotham armeabi – nefunkční Carb0


obrázek

MiniPC

Matrix ARM MiniPC - připojený přes WIFI, firmware 1.0.9 nebo Android 4.2.2 V3 Jelly Bean
Android 4.2.2 V3 Jelly Bean - NHL Gamecenter Live – funkční bez závad, včetně LIVE
XBMC_Gotham 13.2 Beta 1 - Carb0 ok včetně LIVE

Samotné přehrávání 720p bez trhání, možnost ovládání pomocí klávesnice Rii.


obrázek

TBS8240 Android 4.04 Mini PC
Android 4.0.4 - NHL Gamecenter Live – funkční bez závad
netestováno XBMC
Samotné přehrávání bez trhání,možnost ovládání pomocí klávesnice Rii.


obrázek
MK802IV RK3188 Quad Core Android 4.2

Android 4.2.2 - NHL Gamecenter Live – funkční bez závad
netestováno XBMC
Samotné přehrávání bez trhání,možnost ovládání pomocí klávesnice Rii.



TBS8240 a MK802IV jsem připojil k síti pomocí převodníku USB-RJ45 neboť po WIFI pluginy nefungovaly korektně- trhání, výpadky signálu a to i když jsem zvolil nejnižší kvalitu přenosu u NHL Gamecenter Live. Možná, že to chtělo lépe nasměrovat. Ale zase, moc jsem to neřešil, směrodatný je okamžitý dosažený výsledek.

Z uvedeného jasně vyplývá co a jak. Bezproblémové sledování včetně updatů zvládají počítače, notebooky a standardní distribuce Androidu (např. Tablet Samsung Galaxy) rovněž. Problematičtější jsou miniPC mimo Matrixu a jemu podobných, na druhou stranu toho mohou nabídnout daleko více než tablety a vše sledujete na velkém zobrazovači. Pluginy se ve standardních verzích Androidu a XBMC automaticky aktualizují. Největší úskalí „prozatím“ vidím ve speciálních distribucích Androidu – DVB-S2 – XBMC, kdy co jeden den funguje, druhý den nemusí být pravda.

Operační systémy Android jsou ořezány a například v GooglePlay mnoho akp souborů ani nenaleznete, a tak jsem instalaci dělal přes browser nebo z USB. Vydavatel pluginu NHL Live Gamecenter však poskytuje podporu velkému množství zařízení a se vším se můžete podrobně seznámit na příslušné homepage. Omezení na základě vaší polohy jsou však někdy nepříjemná. Pokud si plugin předplatíte, bude vám fungovat, což se o free distribucích nedá říci. Než to zprovozníte je po mnohdy po přenosu. Funkčnost jsem ověřil i s mým domácím připojením na internet 10/3 Mbps a žádné výpadky jsem nezaznamenal.

Pokud chcete sledovat oficiálně NHL Live doporučuji Vám jednoznačně NHL Gamecenter Live + TBS2910 Matrix – funguje to!

Ing.Miroslav Pavelka
olmiSat s.r.o.





Reklama




Vybrané články