Quantcast

Discovery Turbo Xtra HD testuje s českou audio stopou na 0,8W

| Tisk

logo Distribuční multiplex společnosti Discovery Networks se rozšířil o novou virtuální programovou pozici, která bude zajímavá pro český a slovenský trh. Na pozici se objevil test stanice Discovery Turbo Xtra (DTX) s českou audio stopou. Do Česka a na Slovensko míří další lokalizovaný program pod značkou Discovery.

Discovery Networks používá k distribuci svých programů kapacitu na satelitu Thor 6. DVB-S2 multiplex obsahuje řadu SD i HD programů pro potřeby různých trhů v Evropě. Multiplex mimo jiné obsahuje stanice Discovery Showcase HD, Animal Planet HD, Investigation Discovery Xtra HD, Discovery Science HD a nejnověji DTX, což je zkratka názvu stanice Discovery Turbo Xtra. Stanice je šířena v HD rozlišení s prostorovým zvukem ve formátu AC3 (Dolby Digital) 384 kbit/s.

Všechny programy Discovery na distribučním satelitu Thor 6 nejsou určeny pro DTH příjem a jsou proto zakódovány systémem PowerVU. Distribuční linku využívají operátoři kabelových a satelitních platforem k distribuci do svých sítí a DTH služeb.

technické parametry distribučního multiplexu Discovery Networks s programem DTX:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,303 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500


FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: PowerVU

Stejná programová mutace DTX se poskytuje v Albánii, Maďarsku, Rusku, Řecku, Rumunsku a Turecku.

Programová nabídka Discovery Turbo Xtra cílí na muže a přináší pořady o automobilech, úspěších strojírenství, extrémních zbraních, technologiích a řadu dalších. Stanice vysílá takové pořady jako jsou „American Chopper X-Machines“ a „Junkyard Wars“.

redakce





Reklama




Vybrané články