Quantcast

Barrandov Muzika, O2 Sport 6, 7 a 8 a Minimax Slovenia s licencí

| Tisk

Na trh mohou vstoupit další tématické stanice s českou licencí. Tuzemský regulátor RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním zasedání udělil licence pro projekty Barrandov Muzika, O2 Sport 6, 7 a 8 a také pro zahraniční kanál Minimax určený pro slovinský trh.

Dlouho očekávaným projektem televizní skupiny Barrandov je nová hudební stanice s názvem Barrandov Muzika. O licenci požádala tentokrát společnost Barrandov Muzika, s.r.o. z Prahy. Žadatel získal 2 licence - jedna platí pro satelitní a druhá pro terestrické vysílání. Obě licence platí 12 let.

Podle licence půjde o tématický program zaměřený převážně na českou a slovenskou hudební a s hudbou související tvorbu. Stanice má vysílat 24 hodiny denně a hlavním jazykem ve vysílání má být čeština. Licence platí pro území České republiky.

O vysílací licence požádala společnost Barrandov Muzika dne 17. července 2015. Své žádosti o licence doplnila 6. srpna 2015.

Společnost O2 TV s.r.o. může provozovat další sportovní kanály ve své internetové televizi O2TV. Firma získala licence pro stanice O2 Sport6, O2 Sport7 a O2 Sport8. Licence platí 12 let.

Licenční podmínky uvádějí, že půjde o nepravidelné a časově omezené vysílání, které bude odvislé od aktuální sportovní události.



O2 TV již dříve získala licence pro stanice O2 Sport, O2 Sport2, O2 Sport3, O2 Sport4 a O2 Sport5.

Další udělená licence českým regulátorem tentokrát patří pro vysílání do zahraničí. Společnost AMC Networks Central Europe získal licenci na 12 let pro program s názvem Minimax Channel Slovenia. Podle programové specifikace půjde o dětský tématický televizní program zaměřený na děti ve věku od 3 do 14 let. Stanice se bude vysílat ve Slovinsku a to v srbském jazyce. Minimax Slovenia bude vysílat minimálně 14 hodin denně od 6:00 do 20:00 hodin, maximálně 24 hodiny denně.

Český regulátor informuje regulátora ve Slovinsku, že na jeho území může vysílat Minimax Channel Slovenia s českou vysílací licencí.

Na žádost AMC Networks Central Europe byla původní verze stanice Minimax udělená pod č.j. č.j.: Ru/55/04/805 změněna. V licenci byly vyškrtnuty země Slovinsko a Makedonie. Dále byl změněn vysílací čas a to na minimálně 14 hodin denně od 6:00 do 20:00 hodin, maximálně 24 hodiny denně a to v souvislosti se vznikem stanice Minimax pro Slovinsko.

redakce





Reklama




Vybrané články