Quantcast

Fashion One spouští první globální Ultra HD kanál na satelitu Astra

| Tisk

logo Satelitní operátor SES (Astra) ve spolupráci se společností Fashion One Television LLC z New Yorku spustil první globální módní, zábavní a lifestylový kanál v ultra vysokém rozlišení.

Kanál Fashion One 4K je prvním globálním Ultra HD kanálem. Operátor SES šíří nekódovaný signál stanice prostřednictvím svých satelitů po celé Severní Americe, Jižní Americe a Evropě.

Fashion 4K odstartoval pravidelné vysílání ve 4K již včera 1.9.2015 a krátce jsme na stránkách parabola.cz o této novince referovali. Stanice je dostupná pro 100 milionů domácností v Severní Americe přes Ultra HD platformu na satelitu SES-3 na pozici 103°W a pro dalších 23 milionů domácností v Jižní Americe na družici NSS 806 (47,5°W).


obrázek

Do Evropy vysílá stanice pod značkou Fashion 4K pro více než 116 milionů domácností zkrz hlavní orbitální pozici 19,2°E. Společnost SES Platform Services, dceřiná firma operátora, poskytuje odbavování signálu z pozemního segmentu a distribuci obsahu. Stanice vysílá ve světě pod názvem Fashion One 4K a v Evropě pod názvem Fashion 4K.

Fashion One provedla upgrade produkčního formátu z HD do Ultra HD již v roce 2014 a nyní vlastní rozsáhlou knihovnu Ultra HD obsahu, na který drží práva. Fashion One 4K v současné době přináší nejnovější módu a zábavu, například novou sezónu aktivní lifestylové série Model Yoga, globální kulinářské dobrodružství Fashion On A Plate a doku sérii Eco Fashion. Ostatní pořady včetně speciálů jako The Ultimate Style Guide a Fashion Around the Globe přináší pro každého něco.

Ultra HD formát přináší 4x více detailů než stávající televizní vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV) a umožňuje poznat svět módy ve vynikající kvalitě obrazu i zvuku. Diváci budou mít nejostřejší detaily, nejhladší linky a nejbohatší paletu barev jaké kdy byly vysílány v televizi.

Fashion One 4K byl rovněž souběžně spuštěn na satelitu Measat 3A (91,5°E) pro více než 130 milionů domácností po celé Asii a Tichomoří, na Středním východě, Austrálii a východní Africe.

"Jsme nesmírně rádi, že startuje Fashion One 4K, první světový globální Ultra HD kanál věnovaný módě a zábavě. V posledních dvou letech jsme hodně investovali do výroby Ultra HD obsahu a jsem rád, že můžeme náš kanál sdílet s našimi diváky," řekl Gleb Livshits, provozní ředitel společnosti Fashion One Television. "Společně se SES, který je naším dlouholetým partnerem, jsme se zavázali k vedení průmyslu a poskytování našim divákům nejvyšší kvalitu obsahu."

"Od roku 2013 byla SES v popředí vývoje vysílací části Ultra HD ekosystému a jako první SES vysílal fotbalový zápas a koncert v přímém přenosu v novém kompresním standardu HEVC," řekl Ferdinand Kayser, obchodní ředitel SES. "Nyní Ultra HD je realitou pro miliony divákům po celém světě a prvním globálním kanálem vysílaný na satelitech SES. Neexistuje lepší způsob, jak vysílat Ultra HD obsah, než před satelit a jsme rádi, že Fashion One spoléhá na naše odborné znalosti z distribuce, enkódování a uplinkování jejich Ultra HD programu."

technické parametry:

satelit: Astra 1N (19,2°E)
kmitočet: 11,111 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Fashion 4K
service ID: 12510
video PID: 2815 (HEVC/4K)
audio PID: 2816 (MPEG)
CA systém: žádný

Fashion 4K Preview
service ID: 12501


video PID: 511 (MPEG-4/AVC/HD)
audio PID: 515 (MPEG)
CA systém: žádný

Kanál Fashion 4K Preview je HD verze stanice Fashion 4K, která se vysílá v klasickém HD rozlišení ve formátu MPEG-4/H.264 a je tedy dostupná na HD televizorech. Ve vysílání se pravidelně objevuje informace o ukázce obsahu pro ty diváky, kteří nemají 4K televizor a přijímací zařízení.


obrázek

Kanál Fashion 4K přináší obsah v Ultra HD rozlišení. Pro sledování je nutný 4K televizor, přijímací zařízení s podporou HEVC a 4K.

redakce





Reklama




Vybrané články