Quantcast

ČT1 a ČT2 v nabídce platformy Plustelka na satelitu

| Tisk

logo První a druhý program České televize (ČT) mohou od dnešního dne sledovat ze satelitu také diváci na Slovensku. Programy ČT1 a ČT2 se staly součástí satelitní nabídky Plustelky bez měsíčních poplatků.

Přístupové karty a moduly Voľná telka a Plustelka jsou nyní multiplatformovým přístupovým zařízením pro kompletní nabídku obou platforem. V současné době platforma Voľná telka přes satelit poskytuje programy Jednotka / Jednotka HD, Dvojka / Dvojka HD, TV JOJ, PLUS, WAU, TA3, TV LUX, TV8, Šlágr TV, Óčko, ČT24 a nyní se rozšiřuje o nabídku Plustelka s bezplatným balíčkem programů ČT1 SD a ČT2 SD v MPEG-4/SD za 0 eur měsíčně.

technické parametry - ČT1, ČT2 pro platformu Plustelka ze satelitu:

logo satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,363 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: Irdeto

"Našim cieľom je poskytovať televíznu zábavu s jedným prístupovým zariadením, jednoducho tak, aby sa divák nemusel starať o spôsob pripojenia," uvedl v souvislosti s rozšířením nabídky Michal Šuran, marketingový manažér Towerhome, a.s., společnosti provozující platformu Plustelka.



V satelitní nabídce Voľná telka ale stále chybí programy slovenské komerční vysílací skupiny Markíza (TV Markíza, TV DOMA, TV Dajto). V současnosti probíhají jednání ohledně zařazení i těchto programů do nabídky provozovatele.

Pro příjem nové nabídky Plustelka ze satelitu je zapotřebí bezplatná registrace přístupových karet Voľná telka a uzavření smlouvy se společností Towerhome, a.s. Diváci, kteří si již zaregistrovali karty Voľné telky, mají automaticky přístup k bezplatnému balíčku s programy ČT1 a ČT2.

Pro Voľnou telku a Plustelku DVB-S2 přijímače s podporou HE-AAC

Provozovatel platforem Voľná telka a Plustelka zákazníkům doporučuje DVB-S2 přijímače s CI+ slotem nebo přijímač s integrovaným dekodérem Irdeto, který podporuje zvukovou normu HE-AAC.

"Pre sledovanie Voľnej telky a Plustelky cez satelit odporúčame televízor alebo externý satelitný prijímač DVB-S2 s CI+ slotom alebo certifikovanou Irdeto čítačkou a schopný spracovať MPEG4 s HE-AAC zvukovou normou. Takéto technické vybavenie domácnosti nám umožní ďalší rozvoj platforiem, terestriálnej aj satelitne," dodal Michal Šuran.

redakce





Reklama




Vybrané články