Quantcast

Polsko udělilo 4 licence pro digitální pozemní TV

| Tisk

logo Polský regulátor médií KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji) rozhodl na svém posledním zasedání o obsazení části chystaného osmého multiplexu (MUX 8) digitální pozemní televize.

V MUXu 8 se objeví 3 SD kanály nebo 1 SD a 1 HD programy polské veřejnoprávní TVP (Telewizja Polska) a dále 4 SD stanice od vysílatelů z tendru. Ty čtyři programy mají být universální ale s jasně definovaným obsahem.

V polském osmém multiplexu budou vysílat následující společnosti a programy:

- TV Spektrum (Grupa ZPR Media), program TV#
- Cable Television Networks & Partners (Polska Izba Komunikacji Elektronicznej/PIKE a Kino Polska TV, program Zoom TV
- Green Content Sp. z.o.o. (Agora), program Kiwi TV
- WP1 Sp. z. o.o. (Wirtualna Polska Holding), program WP1

Na stanici TV# nejméně 30 procent týdenního vysílacího času vyplní celovečerní filmy v čase od 6:00 do 23:00 hodin, seriály a zábavní pořady. Dále stanice přinese poradny, publicistiku a také informace z domova a ze světa. Stanice bude využívat moderní technologie a multimédia, která budou podporovat komunikaci se zákazníkem.

Licenci na vysílání programu s universálním obsahem přinášející aktuální události z různých částí Polska a také věnované myšlence samosprávy a fungování místních komunit, občanské výchovy a oddaný různým aktivitám ve veřejném zájmu za podmínek pluralismu politických názorů udělil regulátor KRRiT licenci pro program s názvem Zoom TV.



Třetí licence byla udělena společnosti Green Content Sp. z o.o. na provozování stanice s názvem Kiwi TV. Půjde o universální program pro podporu aktivního lidského rozvoje, včetně pořadů zaměřených na zdravý životní styl, profesní rozvoj lidského a sociálního rozvoje, stejně jako na popularizaci fyzické aktivity. Stanice bude také přinášet pořady o zdravém životném stylu dětí a mladých lidí, stejně tak bude vysílat materiály s kulturním obsahem.

Poslední vysílací licence vydal regulátor společnosti WP1 Sp. z o.o. na provoz stanice s názvem WP1. Půjde o universální program věnovaný rozvoji společnosti, ekonomiky, kultury a morální transformaci v moderních podmínkách rychlého technického a technologického rozvoje. Ve vysílacím schématu stanice budou také dokumentární filmy, zábava, informace a vzdělávací pořady různých žánrů důležitých pro společnost v době rychlého rozvoje internetových technologií. Program bude využívat internetové a mobilní technologie.

Nová vysílací DVB-T platforma v Polsku osmý multiplex (MUX 8) bude mít celoplošné pokrytí. MUX 8 bude využívat kmitočtové příděly ve VHF pásmu (174 až 230 MHz).

zdroj: satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články