Quantcast

Editor Human

| Tisk

Na stránkách Parabola.cz jsme Vám již v minulosti postupně představili několik kvalitních settings editorů Humax/ID Digital, které patří mezi ty zdařilé a oblíbené mezi uživateli. Dnes Vám představujeme editor Human, který si podle ohlasů v Diskusi někteří uživatelé pochvalují.

Pojďme si postupně projít jednotlivá menu editoru Human.

OBECNÉ
Na kartě obecné můžeme nastavit všechny položky, které známe z OSD přijímačů Humax a ID Digital - tedy NASTAVENÍ JAZYKA, NASTAVENÍ ČASU, NASTAVENÍ UHF KANÁLU, OSTATNÍ NASTAVENÍ, NASTAVENÍ A/V VÝSTUPU, DĚTSKÁ POJISTKA. Specialitou jsou PŘEDNASTAVENÍ (lze nastavit zvolenou obsluhu /základní či rozšířenou/, síť, oblíbené, Žánr, Abeceda) a VYHLEDÁVÁNÍ VYSÍLÁNÍ, kde můžeme nastavit, které transpondéry má prohledávat + dodatečné symbolové rychlosti.

Human

KANÁLY
Karta KANÁLY má dvě subkarty TV a RADIO, kde můžeme posuvníkem listovat v otevřeném settingu. Vedle čísla kanálu, jména stanice je provider, žánr, kmitočet, polarizace, symbolová rychlost, FEC a číslo antény. Kliknutím pravým tlačítkem můžeme vyvolat nabídku, kde můžeme kanály editovat či hledat.

Human

TRANSPONDÉRY
Pod kartou TRANSPONDÉRY nalezneme přehled všech nainstalovaných transpondérů a informace o nich - tedy čísla antén, sítí, kmitočtů, polarizace, SR, FEC, NID a TID.

Human

SÍŤ / POSKYTOVATEL
Na kartě Síť/Poskytovatel nalezneme přehled všech nainstalovaných sítí, transpondérů a providerů.

Human

FORMULA V3 - NÁHLED
Záložka Formula V3 - náhled poskytuje informace podle editoru Formula V3 od výrobce Humax.

Human

ANTÉNA
Karta Anténa obsahuje přehledný popis o nastavení všech až 32 antén - satelity, kmitočet LNB, DiSEqC, 12V, 22kHz, Motor, DiSEqC 1.2...

Human

SATPAGE.DE
Na záložce satpage.de lze nastavit přihlašovací údaje k uvedenému serveru.

Human

NASTAVENÍ
Poslední a nejdůležitější záložka Nastavení. Zde nastavíme jazyk ve kterém má s námi program komunikovat. Je příjemné, že nechybí ani čeština. Dále zde nastavíme model přijímače do kterého budeme přenášet setting, komunikační rychlost, port a další možnosti voleb - zda má editor používat vlastní nastavení antény a menu, zda má po startu automaticky otevírat soubor a příp. na které kartě.



Human

PŘENOS SETTINGU
Právě otevřený setting (ikona SOUBOR OTEVŘÍT) můžeme přenést do přijímače kliknutím na třetí ikonu (TRANSFER - PC -> Humax). Přenos settingu do přijímače lze kliknutím na čtvrtou ikonu v řadě (TRANSFER Humax -> PC).

ZÁVĚR
Freewarový editor Human patří mezi velmi zdařilé editory settingu pro přijímače Humax a ID Digital. Předností editoru je české menu, bohaté možnosti nastavení včetně podpora dodatečných funkcí opatchovaného firmware +CAM ToH 2.0 u přijímače Humax IRCI-5400.

Aktuální verzi editoru Humax si můžete stáhnout ze stránek www.parabola.cz z rubriky SOFTWARE.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články