Quantcast

HBO 3 může odstartovat. Má nové licence

| Tisk

logo Společnost HBO Europe může spustit v zemích střední a východní Evropy svůj prémiový filmový a seriálový kanál HBO 3. Provozovatel již získal patřičné licence pro satelitní vysílání a zvláštní přenosové systémy.

Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém pátém zasedání konaném 1. a 2.3.2016 rozhodl o udělení sady vysílacích licencí pro společnost HBO Europe s.r.o. Firma na základě nové licence může spustit svůj chystaný program HBO 3, kterým nahradí dosavadní zábavní a komediální seriálový a filmový kanál HBO Comedy k 21.3.2016.

Satelitní licence byla společnosti HBO Europe udělena pro program HBO3. Podle licenčních podmínek půjde o televizní program zaměřený na filmovou a seriálovou tvorbu amerických studií. Satelitní licenci HBO3 bude provozovatel využívat pro distribuci maďarského feedu. HBO3 bude vysílat 24 hodiny denně a hlavním vysílacím jazykem bude maďarština. Satelitní licence platí 12 let. RRTV zároveň informuje členský stát Evropské unie (EU), tj. Maďarsko, že na území Maďarska se může vysílat HBO3 s českou licencí.

Regulátor zároveň udělil licenci pro šíření programu HBO3 prostřednictvím zvláštních přenosových systémů prostřednictvím mezinárodních soukromých telekomunikačních okruhů formou IP připojení k přístupovému bodu na základě smlouvy o předplatném programu s provozovateli převzatého vysílání, včetně družicového převzatého vysílání a to prostřednictvím set top boxů nebo jiných obdobných zařízení. Signál HBO3 na základě této licence může být poskytován v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Hlavním jazykem vysílání má být čeština.



Identickou licenci pro zvláštní přenosové systémy získal provozovatel i pro programy HBO3 Poland (šíření na území Polska v polštině), HBO3 Romania (šíření na území Rumunska a Moldávie v rumunštině), HBO2 Adria a HBO3 Adria (šířené na území Bulharska, Bosny a Hercegoviny, Černé Hory, Chorvatska, Makedonie, Slovinska a Srbska v chorvatštině) a také HBO2 Poland (šíření na území Polska v polštině). Regulátor zároveň informoval příslušné úřady v členských státech EU, že na jejich území může vysílat HBO3 Polska, HBO3 Adria, HBO Romania, HBO2 Adria, resp. HBO2 Polska s českou vysílací licencí.

Všechny licence platí 12 let.

redakce





Reklama




Vybrané články