Quantcast

Soud zakázal neoprávněné šíření slovenské TV Markíza v Česku

| Tisk

logo MARKÍZA-SLOVAKIA, spol. s.r.o. získala první předběžné opatření z důvodu nelegálního šíření jejích programových služeb na území České republiky.

Jsme rádi, že soud uznal naše argumenty o protiprávnosti šíření našich stanic v Česku. Jsme přesvědčení, že respektování práv vysílatele musí být respektované stejně jako jakýkoliv jiný typ práv,“ říká generální ředitel Markíza Group Matthias Settele.

Cílem tohoto postupu je zabránit nelegálnímu přenosu vysílaných programových služeb MARKÍZA-SLOVAKIA, spol. s.r.o. mimo území Slovenské republiky. To nejlepší z obsahu nejsledovanější slovenské stanice TV Markíza českým divákům poskytuje od ledna 2016 Markíza International.

Televizní stanice Markíza je v České republice šířena bez souhlasu vysílatele. Skupina Markíza upozornila na tento stav jednotlivé distributory a požaduje vyřazení stanice z jejich nabídky. Jako alternativu nabízí kanál Markíza International, který nabízí to nejlepší z domácí tvorby TV Markíza a současně má zajištěn práva i pro vysílatele.



Podobná situace je i v případě stanic české skupiny Nova, které jsou bez jejího souhlasu šířeny na území Slovenské republiky. Skupina Nova tak distributorům vysílá mezinárodní stanici NOVA International.

Rozhodnutí českého soudu a vydání předběžného opatření je jasným důkazem, že naše strategie v České republice, stejně tak jako na Slovensku, kde podnikáme stejné kroky, je správnou cestou. Nadále budeme dál pokračovat v našem cíli zastavit přeshraniční vysílaní stanic skupiny Nova bez našeho souhlasu,“ dodává Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova.

redakce





Reklama




Vybrané články