Quantcast

Soud zakázal šíření stanic TV Nova na Slovensku

| Tisk

logo Nelegální přeshraniční přenos vysílání kanálů skupin Nova a Markíza dostává další jasný signál ze strany soudu. Po minulém týdnu, kdy český soud zakázal přenos vysílání TV Markíza na českém území bez souhlasu vysílatele, teď ke stejnému kroku dochází také na Slovensku. Skupina Nova zde uspěla s návrhem na předběžné opatření ve věci neoprávněného přeshraničního šíření svých stanic. Uvedla dnes TV Nova.

Předběžná opatření soudů na českém i slovenském území jasně dokládají, že přeshraniční šíření stanic Markízy i skupiny Nova bez souhlasu jejich vysílatelů musí skončit. Naším cílem je dospět ke vzájemným dohodám s jednotlivými distributory, ale nebude-li tato cesta možná, budeme pokračovat v podnikání veškerých kroků nutných k zastavení nelegálního přeshraničního šíření vysílání našich stanic,“ řekl Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova.



Žalovaný je na základě předběžného opatření povinen zdržet se přenosu vysílání stanic skupiny Nova, ke kterému skupina nedala souhlas, a neumožnit takovýto přenos vysílání ani třetím osobám. Takovým nedovoleným přenosem je poškozována skupina Nova. Soud nařízení předběžného opatření mimo jiné zdůvodnil také skutečností, že skupina Nova nedisponuje v případě převzatých pořadů, a to zejména filmů, licencemi na vysílání těchto pořadů mimo území České republiky.

Skupina Nova i Markíza distributorům nabídly mezinárodní verze svých nejsledovanějších stanic. Pro slovenské diváky tak byla spuštěna stanice NOVA International se všemi pořady vlastní tvorby, ke kterým skupina Nova disponuje právy k zahraničnímu vysílání, a pro české diváky ve stejném duchu vznikla stanice Markíza International.

redakce





Reklama




Vybrané články