Quantcast

RTVS získala sublicenci na olympijské hry v letech 2018 a 2020

| Tisk

logo Slovenský veřejnoprávní vysílatel RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) bude moci vysílat zimní olympijské hry 2018 a letní v roce 2020 díky získané sublicenci od společnosti Discovery Communications.

Dohoda je součástí strategie Discovery Communications, aby olympiádu mohlo sledovat ještě více lidí na televizních obrazovkách než dosud. Fanoušci na Slovensku si budou moci vychutnat každý okamžik z her i na Eurosportu a jeho digitálních službách.

RTVS si zabezpečila vysílací práva pro olympiádu 2018 v Pchjongcchangu, včetně hokeje a pro olympiádu v Tokiu v roce 2020.

Mix volného, placeného a digitálního pokrytí poskytne divákům možnost naplno se ponořit do dění olympijských her.

Diváci na Slovensku budou moci sledovat celou řadu sportovních přenosů z olympijských disciplín i online na webových stránkách www.rtvs.sk. Zároveň bude možné streamovat olympiádu a přenos na veřejných prostranstvích, čímž se hry dostanou na náměstí, do barů a restaurací a všude tak, kde se fanoušci sportu setkávají.

RTVS bude díky sublicenci od Discovery Communications exkluzivním držitelem audiovizuálních a neexkluzivním držitelem rozhlasových práv pro zimní olympijské hry v roce 2018 a letní olympijské hry v roce 2020. RTVS má vybraná digitální práva na obsah vysílaný na jeho lineárních televizních kanálech pro zpravodajské relace, které následují přímo po události. Eurosport bude i nadále držet práva pro každý okamžik olympijských her v placené verzi a to prostřednictvím svých digitálních služeb.



"Jsem hrdý na to, že díky dohodě s Discovery Communications se olympijský hokejový turnaj vrací na obrazovky naší veřejnoprávní televize. Podpis této důležité smlouvy na olympijské hry v Pchjongcchangu v roce 2018 a olympijské hry v Tokiu 2020 též dokazuje, že dlouhodobé strategické cíle veřejnoprávních kanálů by neměli být vázané na funkční období aktuálního managementu. Naše úsilí by mělo být zaměřené především na naše diváky a posluchače," uvedl Václav Mika, generální ředitel RTVS.

Partnerství navazuje na nabídku Discovery Communications pro exkluzivní multimediální práva pro 50 zemí a oblastí v Evropě na vysílání olympiád v letech 2018 až 2024 představené Mezinárodním olympijským výborem v červnu 2015.

redakce





Reklama




Vybrané články