Quantcast

JOJ operátorům v Česku: Ukončete distribuci stanic PLUS a WAU

| Tisk

logo Slovenská komerční televizní skupina JOJ Group pokračuje ve své snaze o zrušení ilegálního šíření slovenských stanic na území České republiky. V první fázi požadovala vypnutí jen programu JOJ. Nyní chce v Česku zastavit šíření i svých stanic JOJ PLUS a WAU.

Jako náhradu nabízí českým operátorům úspěšnou televizní stanici JOJ Family. Ta přináší vybrané pořady vlastní tvorby slovenské TV JOJ a dále také klasické české seriály a filmy a další zahraniční seriálovou a filmovou produkci. JOJ Family vysílá na českém trhu od září loňského roku. Stanice si získává své diváky a sledovanost programu stále roste. V lednu kanál překročil jednoprocentní podíl na televizním trhu.

JOJ Plus,podobně jako ostatní české a slovenské televizní skupiny pokračuje ve snaze zamezit ilegální distribuce svých programů na českém území. Nyní chce, aby televizní operátoři v Česku vyřadili ze svých balíčků stanice PLUS a WAU.

logo JOJ Group poslala českým operátorům "Výzvu na upuštění od šíření převzatého vysílání".

Naša spoločnosť neudelila a súčasne s ohľadom na ochranu nadobudnutých teritoriálnych práv k vysielanému obsahu ani nie je oprávnená udeliť akejkoľvek tretej osobe súhlas (licenciu) na prevzatie televíznej programovej služby „PLUS“ a jej šírenie na území Českej republiky, preto jej akékoľvek zaraďovanie do skladby programov prevzatého vysielania je nezákonné,“ vysvětlil operátorům v Česku provozovatel JOJ Group. Stejnou výzvu na ukončení nepovoleného šíření poslala slovenská komerční stanice i operátorům k neoprávněnému šíření programu WAU.



JOJ uvádí, že televizní skupiny svými snahami o zastavení nelegálního šíření svých stanic sledují cíle, které přinesou trhu mnohé výhody - například lepší transparentnost trhu, ochránění licencí a práv vysílatelů a produkčních studií. Díky tomu budou moci televize investovat do lokálních projektů, resp. zvýšit sledovanost stanic, které jsou na daném trhu legálně šířené a investují do těchto teritorií.

Na českém trhu se mohou z programů skupiny JOJ zcela legálně šířit jen dvě stanice - zmíněná rodinná stanice JOJ Family a rovněž placený filmový program JOJ Cinema.

redakce





Reklama




Vybrané články