Quantcast

Satelitní internet TISCALI SAT

| Tisk

Satelitní internet od TiscaliV poslední době přicházejí provideři s dalšími nabídkami připojení k celosvětové síti sítí - internetu. Několik novinek přichystala i společnost Tiscali Česká republika. Pro naše čtenáře je patrně nejzajímavější připojení k internetu ze satelitu.

TISCALI SAT je řešení společnosti TISCALI pro uživatele, kteří hojně využívají Internet a hledají širokopásmový přístup v oblastech České republiky, které nejsou pokryty technologií bezdrátem, či ADSL. Služba poskytuje uživatelům neomezený vysokorychlostní (400/150 kb/s) přístup k Internetu prostřednictvím obousměrného satelitního připojení s využitím antény o průměru 75 cm a satelitního modemu. Služba je nabízena ve dvou úrovních: TISCALI SAT (pro připojení jednoho počítače k Internetu se statickou IP adresou) a TISCALI SAT LAN (pro připojení až pěti počítačů k Internetu najednou s dynamickým IP směrovačem).

Měsíční poplatky za službu jsou 3 590,- Kč za TISCALI SAT a 6 890,- Kč za TISCALI SAT LAN. Anténa a modem potřebné pro využívání služby mohou být buď u jednoroční smlouvy o využívání služby uživatelem zakoupeny (39 990,- Kč u TISCALI SAT, 59 900,- Kč u TISCALI SAT LAN), nebo v případě dvou- nebo tříleté služby o využívání služby postupně spláceny v průběhu platnosti této smlouvy. Uživatelé s delší než jednoletou smlouvou ve splátkách hradí i zřizovací poplatek ve výši 13 590,- Kč, který je stejný pro obě služby. Rovněž dle zvolené úrovně a délky smlouvy o využívání služby získává uživatel 30–60 MB e-mailového prostoru, 30–60 MB webového prostoru a 50 e-mailových schránek.



Připojení je možné kdekoliv v celé v ČR. Přístup k satelitnímu internetu není časově omezený, omezen není objem přenesených dat. Velkým kladem je i přenosová rychlost.
Nevýhodou je cena, která stále není 'lidová'.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články