Quantcast

Ukončení výroby Humax 5400

| Tisk

Ukončení výroby Humax 5400

Model IRCI-5400 je velice úspěšný mezi diváky sledující neoficiální programovou nabídku ze satelitu. Přijímač totiž obsahuje vestavěný dekodér Irdeto, který lze pomocí speciálního neoficiálního software tzv. "patchnout". Tímto úkonem lze integrované Irdeto rozšířit i o příjem programů v CA BetaCryptu, ve kterém vysílá populární německý paket Premiere World.
Již několik měsíců lze hlavně díky pirátským aktivitám a jejich "vývoji" s tímto přijímačem navíc sledovat na jedné neoficiální kartě i nabídku programů v systémech Irdeto, BetaCrypt, Seca Mediaguard a Viaccess. Tento projekt byl pojmenován 'Projekt DS9', nektere informace jsme jiz na Parabola.cz napsali.

Stav s "patchováním" a neoficiálním příjmem prakticky všech hacknutých systémů nepotěšil korejského výrobce přijímačů a hlavně provozovatele jednotlivých 'postižených' paketů. Vysílací společnosti, zvláště pak z Německa a Francie, pro které je tato situace značnou prohrou, začaly vyvíjet na výrobce Humaxů tlak. Výrobce se pokusil situaci řešit mírumilovnou cestou. Vydal během letošního roku několik s/w updatů s nadějí, že se tím podaří omezit neoficiální příjem. Bohužel toto řešení se neukázalo jako nejšťastnější a nepřineslo žádaný efekt. Výrobce Humaxů tedy začal vše řešit jinou - právní cestou. Podařilo se mu zastavit činnost webu www.humfree.de, kde se objevovaly pravidelné neoficiální s/w úpravy právě pro tento populární model. Zdálo se, že výrobce recieverů Humax nad piráty zvítězil.
Skutečnost je ovšem jiná.
Patchnutý software byl okamžitě přesunut na jiné www stránky a to dokonce v nových aktuálních verzích.

Korejský výrobce se proto rozhodl pro radikální řešení. Model IRCI5400 v současném provedení přestane vyrábět. Do budoucna bude přijímač nahrazen novým modelem, který bude mít také integrovaný systém Irdeto. Tento nový přijímač již ale nebude možné "patchnout". Výrobce totiž prohlašuje, že aktualizace softwaru bude u tohoto modelu proveditelná jen stažením upgrade přímo ze satelitu.

V nejbližší době se proto dá očekávat na našem i evropském trhu nedostatek přijímačů současného modelu IRCI-5400, spolu s výrazným nárůstem jeho maloobchodní ceny, která by se v našich podmínkách mohla vyšplhat až k částce 20000 Kč.







Parabola.cz





Reklama




Vybrané články