Diskuse

, sekce: CS Link, Skylink

jaké parametry mám zadat astra 3A

Ahoj Lidičky,
koupil jsem si opticum 7300 se zobrazením názvu stanic na displeji nedaří se mi naladit satelit astru 3A 23,5 mám v nabídce astru 1D 23,5 je to to samé? Chci sledovat programy s kartou cslinku podařilo se mi naladit astru 19,2 stále se mi nedaří laladit astra 1d 23,5e asi to nebude to samé jako astra 3A 23,5E?. Můžete mi prosím poradit jaké parametry mám zadat na astru 3A aby mi běžely programy cs linku
index tp
kmitočet
symbol rate
polarita
jinak sof. je tento
S/W 040200200_1.0.69
HE VERZE ALI-29E-VER2.2
LOADER VERSION 3329EA1.1.1
LETEST UPDATE JE 19.JUN 2009

Jsem z toho lama
Děkuji za pomoc
Vláďa
uživatel
vlada2009
Registrace: 9/2009
Příspěvků: 6
 
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Astra 1A je dost daleko od 1A !!Neni tam nÁhodou 1G nebo 1E?Jak jsi poznal že máš astru 1A?
Ale jestli važně jsi měl 1A tak toč kousek parabolou do leva s pohledu když stojíš za parabolou.
uživatel
radakrtek
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 202
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Na štitku www.parabola.cz je kolonka ČS stanice-tam jsou parametry-tam jsou kmitočty a polarizace.
uživatel
radakrtek
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 202
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Programy CT

kmitocet:12525
SR:27500
polarita:Vertikal
FEC:3/4

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
uživatel
Blooddog PM aktivní
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 4 267
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Zadej v manuálním vyhledávání tuto frekvenci a až budeš mít signál tak naladíš Óčko TV
10862/H 22000 Fec:5/6
uživatel
netace
Registrace: 12/2008
Příspěvků: 3 747
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

A co parabola ? Máte ji správně nasměrovanou ? Jestli se vám podařilo naladit něco z 19,2 tak těch 23,5 nenaladíte ( pokud nemáte dva LNB,monoblok, nebo motor ) !
uživatel
Tondach PM aktivní
Registrace: 3/2004
Příspěvků: 1 333
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

kontaktovat prodejce nebo instalační firmu :8) R^

HD BOX 9200, Showbox Vitamin PRO E2, Skylink komplet, Panasonic 42PX80, parabola E85 multifocus
uživatel
drobeček PM aktivní
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 3 519
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

To je fakt, na parabolu jsme se nezeptali ani jeden, ale i tak i kdyby měl 60 cm parabolu, tak mu to musí chodit.
uživatel
netace
Registrace: 12/2008
Příspěvků: 3 747
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Astru 1D máš na 31,5°E, najdi si http://www.parabola.cz/prehledy/. Pro radakrtek: Podle tvojí rady by byl na 42°E.
uživatel
sonip PM aktivní
Registrace: 3/2008
Příspěvků: 675
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

snažím se naladit astru 3A abych mohl přijímat programy cs linku gital, ale v přijímači není družice astra 3A ale pouze 1d 23,5 a astra 19,2 tak proto jsem píšu jestli někdo tento přijímač opticum 7300v pvr plus náhodou nemá nebo poradí jak mám zadat parametry abych chytal astru 3a proto jsem se ptal jestli astra 1d je to samé jako astra 3a
v nastavení mám tyto parametry
index tp
kmitočet 12525
symbol rate 27500
polarita svislá
ale nemůžu se dostat kvalitou přes 50% a úroveň mám 60% parabola 90cm
chci zadat přímo program pro vyhledání nahoře na stránkách jsem našel např.čt24
zprávy Č Astra 3A 12525/V 27500 3/4 8006 165 100 3 3014

ale v přijímači mám zadat pouze video pid 165 audio pid 100, ale pcr pid nevím co je a nikde nemůžu najít zadání ještě frekvence 3/4
Prosím poradí někdo?
už se s tím babrám 6 hod.
uživatel
vlada2009
Registrace: 9/2009
Příspěvků: 6
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Tak znovu ! Jak máte nasměrovanou parabolu ? Naladil jste už něco ? A co ? Pro příjem z pozice 23,5 musíte mít nasměrovanou parabolu jinak než pro příjem z pozice 19,2 !
uživatel
Tondach PM aktivní
Registrace: 3/2004
Příspěvků: 1 333
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Jesliže jsi na 23.5E tak tam je astra 3A,1G,1E podle toho co píšeš tak máš asi špatně nastavenou parabolu ta kvalita a úroveň signálu by mohla být vyšší a v návodu na obsluhu by mělo být přidání transpondéru nebo dej vzhledat vše na dané pozici.
uživatel
slapet PM aktivní
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 1 641
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

PCR (Program Clock Reference)
Je to časová značka, ktorá je vysílaná spolu s televízním signálem nejméně jeden krát za 100 ms v informačním toku za účelem synchronizace s dekoderom.Pro čt24 je 165 . Podrobnosti najdeš na http://cz.kingofsat.net/pos-23.5E.php Nauč se s touto stránkou pracovat! Když si naladil Astru na 19°E jak uvádíš tak zadej 12525/V 27500 3/4 (české stanice na 23,5°E)parabolou do leva s pohledu když stojíš za parabolou o 4°.Nestrácej naději podaří se!!
uživatel
sonip PM aktivní
Registrace: 3/2008
Příspěvků: 675
 

On-line je někdy těžké radit!!

Pokud sis tady na Parabole přečetl záložku ABC a důkladně prostudoval návod k obsluze a stále jsi z toho "lama" tak on-line ti bude asi těžké pomoci.Kontaktuj nějakého známého který bude vědět více.....pokud ani potom nezvítězíš pak ti pomůže "odborná" firma(nebo třeba soused...)Nevaříme zde ani nepereme on-line.Pěkný digitální večer. :)))

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 193cm.
uživatel
Kamil_k4 PM aktivní
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 2 887
Galerie: Kamil_k4
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Vidis,vidis nechal jsi se napalit v supermarketu a pak se ti logicky nedari stacilo oslovit nekoho kdo u vas v regionu dela satelity,sice by te to stalo o par stovaku vic ale pak bys nemusel resit tento problem a muzu ti rict ze pokud nebudes mit extra stesti tak to v zivote nenaladis jo jo tak uz to byva...ve finale jste cela vase povedena rodinka neusetrila nic.ten co ti to namontuje nema na montazi horentni sumu ale mas to hotove (a hlavne mas kam volat na pripadnou reklamaci) dekuji timto vsem hypermarketum za lidi se daj napalovat asi porad usetrenejch 600kc se pozdeji zmeni na 1500kc tak tedy jen tak supermarkety dal a dal preji jeste spousty zklamanych zakazniku :))) :)))

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
uživatel
skohy
Registrace: 8/2006
Příspěvků: 1 253
 

@vlada2009

jo a vetsi shit (nejlevnejsi) jsi uz nemohl koupit toho se prodejci zbavuji jak mohou je to opravdu ten konec toho SD pokud to jde tak to rychle (nadel)sousedovi a kup si neco normalnejsiho treba Topfield ktery
je o poznani lepsi ale o 125kc drazsi ale vyplati se ti to ;)

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
uživatel
skohy
Registrace: 8/2006
Příspěvků: 1 253
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Pro vlada2009 :
Nevšímej si toho, jak jsou družice v přijímači nazvány, ty názvy jsou většinou zastaralé, všímej si jen jejich polohy, protože rozhodující je jejich umístění na orbitu a ne to, jak se jmenují.
A řiď se tedy tím označením polohy : 23,5°E a nebo 19,2°E (tyhle údaje vyber pro označení správné družice).
Ničeho jiného si nevšímej.

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
uživatel
Děda Petr
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 1 213
 

Vzkaz pro skohyho

Koukám, že tomu rozumíš a dokážeš poradit. Jinak pro info přijímač jsem si zakoupil na doporučení zde na parabole a přijímač mám ze shopu od člověka, který se zabývá satelitní technikou bylo mi blbý někoho otravovat o víkend tak jsem to zde zkusil. Jinak jsem běžný uživatel a již několik satelitů jsem i známým nainstaloval, ale nedaří se mi naladit satelit astru 3A, který není zadán v přijímači u jiných přijímačů vždy byla v nabídce astra 3A. Tak jsem potřeboval poradit všem, kteří sem přispívají a dokážou poradit děkuji hlavně Blooddog sonipovi a všem co mají snahu pomoci. Rady typu kontaktovat montážní firmu nebo ušetřené peníze, když přijímač není koupen u tebe nebo specializované prodejně, tak to musí být strašný problém to nechápu. Nejlepší bylo asi všechno řešit přes prodejnu a to s každou maličkosti chodit na prodejnu nebo si volat technika a toto diskuzní fórum na parabole zrušit. Spousty věcí si dělám rád sám a není to z důvodu, že ušetřím. Měl jsem za to, že tato diskuze je hlavně o pomoci a poradit běžným uživatelům. Tvoje reakce jsou o ničem buď mám snahu pomoci nebo radši nepiš.
uživatel
vlada2009
Registrace: 9/2009
Příspěvků: 6
 

Vlada 2009

Poslechni "netace", zadej ručně 10862/H, 22000, 5/6. Pokud zadáš 12525, můžeš chytit jiný satelit a nepůjde ti to. Když Ti naskočí Óčko, potom zadej "Automatické vyhledávání" a měl bys tam mít vše, pokud máš ostatní transpondery uložené v příjímači. Pokud je tam nemáš, zadej chybějící ručně dle seznamu stanic na Astře 23,5.(najdeš na titulní straně Paraboly nahoře na pravítku).
uživatel
Hansi1
Registrace: 12/2007
Příspěvků: 291
 

Vlada 2009

Ještě něco. Nemáš náhodou místo Astra 3A v seznamu satelitů Kopernikus? Dříve se tak jmenovala.
uživatel
Hansi1
Registrace: 12/2007
Příspěvků: 291
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Ano, všechny problémy se mají řešit především přes prodejce...a navíc jsi totálně mimo Astra 3A, 1D, 1E to je stejná pozice 23.5 stupně .... aktuální nastavení ti měl udělat prodejce, ale tohle byl spíš nějaký podejce :lookaround: Rv

HD BOX 9200, Showbox Vitamin PRO E2, Skylink komplet, Panasonic 42PX80, parabola E85 multifocus
uživatel
drobeček PM aktivní
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 3 519
 

RE: jaké parametry mám zadat astra 3A

Jestli stále nemáš tu parabolu nastavenou, tak ti stím ještě pomůže tato stránka pokud zadáš ty frekvence manuálně námi psané

http://www.dishpointer.com/

nahoru napiš jméno tvé obce a dolu družici kterou chceš zaměřit
ta čára je úplně přesná, takže vidíš kam máš mířit s parabolou
uživatel
netace
Registrace: 12/2008
Příspěvků: 3 747
 

To vlada2009

Pokud jsi montoval jak říkáš několik kompletů,tak máš někde poznačené frekvence aktuálních "českých" transpordérů,aby jsi to mohl "nějak" naladit když to tam nemáš naservírované......Jinak to lze "naladit" v přijímači na kterékoliv pozici....(Některé frekvence se musí dopsat ručně...).Pěknou digitální neděli. :fuming:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 193cm.
uživatel
Kamil_k4 PM aktivní
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 2 887
Galerie: Kamil_k4
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního Fóra