Diskuse

, sekce: DVB-S přijímače

Topfield tf 6000 cr - porucha

Zdarec chlapi potřebuji poradit. Z ničeho nic mi přešlo fungovat dálkové ovládání na topfieldu tf6000cr. Tak jsem koupil nové, ale to můj problém nevyřešilo, protože přístroj stejnak nereaguje. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Může bejt třeba v háji IR-snímač??
uživatel
Johnny04
Registrace: 4/2013
Příspěvků: 9
 
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
 

RE: Topfield tf 6000 cr - porucha

Je to možné,keď Ti ani nové nereaguje,tak možno dioda v prijimači,možno...

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
uživatel
letas PM aktivní
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 2 733
 

vytáhni to

z elektriky !
možná se z toho vzpamatuje ! :laughing:
uživatel
tonek
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 6 117
 

RE: Topfield tf 6000 cr - porucha

vadná dioda
uživatel
kuchta
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 90
 

RE: Topfield tf 6000 cr - porucha

Na 99% vadná přijímací infra diooda jak píše kuchta ;)
uživatel
ZDK1 PM aktivní
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 378
 

1 per cento

zbývá na cokoliv ostatního , včetně procesoru nebo BATEREK !

:laughing:
uživatel
tonek
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 6 117
 

RE: Topfield tf 6000 cr - porucha

Nemáte někdo schéma přístroje a specifikaci IR diody? Na plošňáku ani na diodě není nic napsáno a tak ji nemůžu specifikovat.
uživatel
Johnny04
Registrace: 4/2013
Příspěvků: 9
 

RE: Topfield tf 6000 cr - porucha

:laughing: žish hod to do popelnice. A poděkuj, žes přišel o šrot

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
uživatel
juzek PM aktivní
Registrace: 4/2003
Příspěvků: 2 555
 

Až taký šrot to nie je!

to juzek: Mám Topfield TF6000cr už 5-ty rok a stále bez problémov šľape. Sám som prekvapený!
uživatel
Richard21 PM aktivní
Registrace: 9/2009
Příspěvků: 129
 

RE: Topfield tf 6000 cr - porucha

Kriste pane to niekto ešte má tento šrot šrotov???Treba vymeniť prijímač,moja rada čím skôr sa ho zbaviť.My sme mali dva a vydržali rok... Rv

Nie je nič zbytočnejšie, ako efektívne robiť to, čo vôbec netreba.
uživatel
kostik123 PM aktivní
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 5 030
 

RE: Topfield tf 6000 cr - porucha

Chvala bohu mal som ich iba pár kuskov niekedy pred vianocami,asi v roku 2009 a skoro na všetkých skapal zdroj a na jednom tiež IR dioda v prjimači.Prežil to doteraz tuším jeden.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
uživatel
letas PM aktivní
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 2 733
 

Richard21

to máš jeden z tisíce,všechny po dvou letech odcházeli,ale oprava není nákladná R^ :)))
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 18 962
 

Johnny04

a na panelu to přepíná? R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 18 962
 

Johnny04

Ešte jedna vec na prvom začal blikať displej po oprave po cca dvoch týždňoch a do mesiaca zdochol úplne a na druhom sa to začalo objavovať po mesiaci ked zdochol prvý a potom taktiež odišiel.Neviem,ale tento prijímač je za prvé zastaralý a za druhé bol aj v tej dobe veeelmi poruchový.Kúp si niečo nové na čo máš prachy.

Nie je nič zbytočnejšie, ako efektívne robiť to, čo vôbec netreba.
uživatel
kostik123 PM aktivní
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 5 030
 

kostik123

pár kondíků,jinak ve své době slušný přijímač,po opravě OK ,nic většinou neodchází,ovladače drží,jeden ze sta vadný tuner,jinak vše OK,pokud stačí SD,nic bych neřešil R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 18 962
 

pierrepetr

Sorry chlape,ale sú to velmi poruchové prijímače kde nejde akt.soft cez USB/chýba v prijímači/Poznám aj iných čo ich mali a sú radi,že sa ich zbavili... Rv

Nie je nič zbytočnejšie, ako efektívne robiť to, čo vôbec netreba.
uživatel
kostik123 PM aktivní
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 5 030
 

kostik123

Sorry chlape,mám jich asi 300ks mezi zákazníky z dob 2007-2008,vše OK,asi jsi měl smůlu,po dvou letech výměna elytů ve zdroji,jinak no probléma,nešiř paniku :laughing: :)))
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 18 962
 

pierrepetr

Tak ich predávaj,ale moj názor nezmením.Nikdy viac...

Nie je nič zbytočnejšie, ako efektívne robiť to, čo vôbec netreba.
uživatel
kostik123 PM aktivní
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 5 030
 

pierrepetr

Za dva roky si predal 300ks tych prijimacov? Dobry vykon. Skoro kazdy druhy den jeden predany R^ a zrejme aj nejake dalsie, to ti islo ako teple rozky :))
uživatel
HornetF18 PM aktivní
Registrace: 10/2011
Příspěvků: 790
 

HornetF18

asi jsi v té době nežil,jinak bys věděl,že to byla doba,kdy se nejvíce montovalo,nejsem prodavač,ale dodával jsem s montáží hlavně tyto,moc na výběr toho tehdy nebylo,nějaké fergusony,golden interstáry,strongy atd.,máš pravdu,tehdy to šlo,někdy i 4 montáže za den,někdy i 8 ks do pezionu,někdy jen jeden za den,volných dnů bylo moc málo,těch 300ks ber s rezervou,bylo jich víc R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 18 962
 

kostik123

názor nemusíš měnit,já ho respektuji a vyslovuji svůj z praxe,teď už je samozřejmě neprodávám,už nejsou a ani by se v dnešní době nedali prodávat,chybí HD,i Hdmi,ale nevěřil bys co zákazníků si ho nechali i po nákupu nové TV a připojili na scart a jsou spokojeni,stejně jako majitelé DIgi,to jim nevymluvíš :))) :laughing:
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 18 962
 

RE: Topfield tf 6000 cr - porucha

Já si u něj cením modulátoru. Používám ho na chatě jako druhý přijímač. Po anténním kabelu je vyveden signál do TV v 1. patře a je na něj napojen stařičký VTR rekordér pro nahrávání.
Někdy se však velmi zpomalí odezva na povely ovládače. Při tom použití to však nevadí.
uživatel
Standa3 PM aktivní
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 398
 

kostik123

Oprava TF 6000 CR je otázkou pár minut a pár korun,aktualizace fw přes RS 232 jakbysmet,nechápu s čím si měl problémy.

DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,11W,15W + 39E,42E,45E,52/53E. DVB-T MUX1,2,3,4,RS7,RS8.
uživatel
BIDLO PM aktivní
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 3 323
 

pierrepetr:

pierrepetr: JJ na panelu to v pohodě přepíná ale ovladač je total mrtvej....
uživatel
Johnny04
Registrace: 4/2013
Příspěvků: 9
 

zkontroluj

samotné DO,jestli svítí při přepínání,třeba přes foťák to uvidíš :))) R^
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 18 962
 

Zkontroloval jsem

JJ DO funguje...sem minule psal rychlejc než sem přemýšlel... DO je v pohodě ale problém asi bude v IR diodě (snad) :-/
uživatel
Johnny04
Registrace: 4/2013
Příspěvků: 9
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního Fóra