Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

HDR Upscaler

Zdravim u tv philips řady PUS7181 je vpopisu funkci uvaden je uvaden upscaler na HDR je to realne nebo jen marketink? U inich tv sem to nevidel.

matej
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 71
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: HDR Upscaler

Upscaler bude spis fungovat na prevod fullhd do UHD .
Tato řada má HDR Processing,což znamená ,že umí HDR zpracovat,ale nemá na něj dostatečný hardware.Většinou to funguje tak že umí zobrazit větší rozsah barev a to je vše.
Na plné HDR by musel mít 1000nit což tato TV nemá,má jen 400nit.
tady je recenze http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1463996597 ,rozdíl je jen ve stojanu a v dalších drobnostech.

jardadts
Registrace: 10/2014
Příspěvků: 14
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: HDR Upscaler

Jak napsano vyse, HDR to zobrazi, coz je bezesporu vyhoda, ale nebude to uplne to, co by to mohlo byt. :) Jen marketing to ale vyslovene neni, porad je to vyhoda oproti telkam zcela bez HDR, ktere HDR obsah zobrazi jako vyblity nekoukatelny hnus

Mikek
Registrace: 7/2011
Příspěvků: 822
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: HDR Upscaler

Jestli jsem to dobre pochopil (flatpanelshd) je ta funkce spise k placi nez k uzitku, protoze ten Philips znasilni vstupni obraz v beznem barevnem prostoru (tedy ne HDR zdroj) do sirokeho (rec.2020) a barvy pak nejsou verne. Neco jineho je, ze HDR zdroj umi zpracovat a zobrazit, i kdyz nedosahne plneho rozsahu HDR, coz se ani u panelu IPS s kontrastem 1:1000 nelze divit.

Takze toto je ciry marketing:
"HDR Upscaling allows all content to be viewed with HDR performance"

ivovi0
Registrace: 11/2008
Příspěvků: 693
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: HDR Upscaler

Ten HDR upscaling je blbost, ale umi to zobrazit i normalni HDR.

Mikek
Registrace: 7/2011
Příspěvků: 822
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: HDR Upscaler

U toho Philipsu je to spis problem firmwaru,ktery zobrazuje i bezny obraz v barevnem rozsahu pro HDR.Pisou,že by to meli opravit.PhiliPS 6561 je v recenzich celkem chvalen tak neni duvod aby sedmickova rada byla horsi.Je treba pockat jeste na dalsi recenzez jinych webu.Jinak plati,ze kdyz nemas hardware na plny HDR tak jen vyuzivas vetsiho barevneho rozsahu.Na plne HDR bys musel mit TV certifikovanou UHD Premium.Coz je treba Samsung KS7000 a vys a pak samy top modely.cekal jsem na letosni modely kvuli podpore HDR,ale nakonec bude vyber velice slaby.

jardadts
Registrace: 10/2014
Příspěvků: 14
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra